Naisleijonien MM-joukkueessa on seitsemän ensikertalaista: ”Tavoitteena on MM-mitali” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|MM-jääkiekko

Naisleijonien MM-joukkueessa on seitsemän ensikertalaista: ”Tavoitteena on MM-mitali”

Suomi on ottanut mitalin kolmissa peräkkäisissä MM-kisoissa.

Noora Räty kuuluu Naisleijonien kokeneeseen kaartiin. Kuva: Kalle Koponen / HS

Julkaistu: 4.3. 11:15, Päivitetty 4.3. 13:21

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen oli viime kevään MM-huuman jälkeen pakkoratkaisun edessä.

Maajoukkueen pitkäaikaisista runkopelaajista Riikka Sallinen, Venla Hovi ja Linda Välimäki lopettivat peliuransa ja Isa Rahunen pitää välivuotta maajoukkueesta, joten Mustosen oli tuotava aiempaa enemmän uusia pelaajia maajoukkueeseen.

Nyt näistä peräti seitsemän selvitti tiensä MM-joukkueeseen.

Kokenut päävalmentaja alleviivasi pitkästä pelaajaluettelosta nimet Sini Karjalainen, Sanni Rantala, Ida Karjalainen, Julia Liikala, Matilda Nilsson, Emmi Rakkolainen ja Kiira Yrjänen.

”Tietoinen ja rohkea valinta, joka katsoo jo eteenpäin tulevaisuudenkin arvokisoihin. Samalla tämä kertoo, että MM-tasoisten pelaajien määrä on kasvanut, muuten emme voisi ottaa mukaan näin montaa ensikertalaista”, Mustonen kertoi tiedotteessa.

Mitä MM-debytanteilta tai tämän vuoden joukkueelta ylipäätään voidaan odottaa?

”Yksi tärkeimmistä kriteereistä joukkuetta valittaessa oli luisteluvoima. Ilman hyvin liikkuvaa, luisteluvoimaista joukkuetta emme pärjää kansainvälisellä huipulla. Nyt meillä on kasassa paras mahdollinen joukkue nämä lähtökohdat huomioiden, Mustonen sanoi.

MM-kilpailut pelataan maalis-huhtikuun taitteessa Kanadassa. Suomella riittää paljon puolustettavaa, kun takana on viime kevään MM-kotikisojen hopea.

Tällä kaudella oppimisprosessi on vienyt aikansa, mutta Mustonen luottaa mitalitavoitteeseen.

”Viestini uusille pelaajille on, ettei joukkueeseen pääsy riitä. Naisleijonien tavoitteena on MM-mitali ja siihen tarvitaan jokaisen pelaajan panosta. Kokeneiden pelaajien merkitys tuloksentekijöinä luonnollisesti korostuu, mutta pärjätä voimme vain joukkueena”, Mustonen summasi.

MM-joukkueen luottonimiin lukeutuvat esimerkiksi maalivahdit Noora Räty ja Meeri Räisänen, puolustaja Jenni Hiirikoski sekä hyökkääjät Michelle Karvinen, Susanna Tapani ja Petra Nieminen.

Mustosen komennossa Naisleijonat on saavuttanut MM-pronssin 2015, MM-pronssin 2017, olympiapronssin 2018 ja MM-hopean 2019. Hänen aikakaudella Suomi on jäänyt mitalitta vain 2016 MM-kilpailuissa.

Pasi Mustonen hakee Naisleijonien kanssa jatkoa mitaliputkelle. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Naisten jääkiekkomaajoukkue Kanadan MM-kisoihin 31.3.–10.4.

Päävalmentaja: Pasi Mustonen.