Tampereen uudesta jättiareenasta tuli Uros Live, ja anagrammien keksijät päästivät luovuutensa irti - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Nimet

Tampereen uudesta jättiareenasta tuli Uros Live, ja anagrammien keksijät päästivät luovuutensa irti

Tampereen monitoimiareenan on määrä valmistua ensi vuonna.

Tampereen areenan rakennustyömaa tammikuussa.

Tampereen areenan rakennustyömaa tammikuussa. Kuva: Reijo Hietanen

Julkaistu: 5.3. 11:25, Päivitetty 5.3. 14:02

Tampereen keskustassa rakenteilla oleva monitoimiareenan on tarkoitus valmistua ensi vuonna, mutta areenan nimi julkistettiin tänään. Areenan nimeksi tulee uuden yhteistyösopimuksen myötä Uros Live. Uros on vuonna 2011 perustettu suomalainen teknologia-alan yritys.

Osapuolet uskovat, että areena ottaa paikkansa Suomen lisäksi myös Euroopan ykkösareenana. Uros lupaa tiedotteessa, että sen kehittämien ratkaisuiden ja palveluiden avulla areenan toimijat ja sidosryhmät pääsevät sekä luomaan että kokemaan uudenlaisia elämyksiä.

“Parhaat yhteistyöt syntyvät silloin, kun kumppani luo lisäarvoa sekä vierailijoillemme että toimijoillemme. Sen lisäksi, että areena nimetään Uros Liveksi, odotamme innolla Uroksen kanssa työskentelyä ja sitä että rakennamme heidän kanssaan areenan palveluista yhtenäisen digitaalisen ekosysteemin“, areenan toimitusjohtaja Marko Hurme sanoo tiedotteessa.

Areenasta tulee Tampereen liigajoukkueiden Tapparan ja Ilveksen kotiareena sekä vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Areena vetää jääkiekko-otteluissa noin 13 000 katsojaa, ja konserteissa paikalle mahtuu noin 15 000 katsojaa. Helsingin Hartwall-areenan kapasiteetti viime KHL-kaudella oli 13 349 katsojaa.

Lue lisää: Lätkäfanin uusi paratiisi

Sosiaalisessa mediassa areenan uusi nimi on otettu vastaan varsin kriittisesti, mutta moni on myös suhtautunut asiaan humoristisemmin. Etenkin anagrammeista pitäville Uros Live -nimi tarjoaa hyvää materiaalia.

Kirjainten paikkaa vaihtamalla nimestä saadaan muodostettua muun muassa sanat ja sanaparit ”O Ilves R U”, ”our Ilves”, ”O, R U Elvis”, ”ole virus”, ”evil uros”, ”verisolu” ja ”love ruis”.

Moni epäilee, ettei nimi kovin nopeasti vakiinnu tamperelaisten suuhun. Yhtenä vaihtoehtona nykyisen Hakametsän hallin korvaajan nimeksi onkin ehdotettu nimeä Ratamettä viitaten sijaintiin rautatieasemalla.

Havainnekuva Tampereen areenasta.

Havainnekuva Tampereen areenasta. Kuva: Studio Daniel Liebeskind

Sisään sormenjäljellä ja katsomo omalla parvekkeella: tällainen Suomen mahtipontisimmasta jäähallista tulee

Tampere|Uuden areenan nimi Uros Live tyrmistyttää kommenttipalstoilla – ”Tällä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa”, areenan toimitusjohtaja sanoo

Seuraa uutisia tästä aiheesta