Jokerit jo voiton päässä jatkopaikasta, Lokomotiv kaatui kolmannen kerran: ”Kukaan ei ole tyytyväinen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Jokerit jo voiton päässä jatkopaikasta, Lokomotiv kaatui kolmannen kerran: ”Kukaan ei ole tyytyväinen”

Jokerit horjutti Lokomotivia jo vierasottelun avausminuutilla tehdyllä maalilla. Omiin on mennyt kolmessa ottelussa vain yksi maali.

Niklas Jensen teki Jokereille kolmannen maalin.

Niklas Jensen teki Jokereille kolmannen maalin. Kuva: Mikko Taipale / Jokerit.

Julkaistu: 5.3. 20:36, Päivitetty 5.3. 21:15

Lokomotiv–Jokerit 0–3

Voitot 0–3

Jokerit mätti KHL-jääkiekkoliigan pudotuspelien kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä 11 maalia Lokomotiv Jaroslavlin verkkoon ja päästi vain yhden maalin.

Molemmat Helsingissä pelatut ottelut (6–0 ja 5–1) ratkesivat jo hyvissä ajoin ennen päätöserää.

Kun kolmas ottelu pelattiin torstaina Venäjällä, meno oli huomattavasti tasaisempaa. Maaleja tuli kuitenkin Jokereille kolme lisää, ja oma pää pysyi puhtaana.

Tällä kertaa Jokerit voitti 3–0 ja tarrasi vahvasti jatkopaikkaan. Jokerit johtaa nyt ottelusarjaa 3–0, kun jatkoon tarvitaan neljä voittoa.

Ennen päätöserää syntyi vain yksi maali, ja sen teki Jokerit avauserässä vain 57 sekunnin pelaamisen jälkeen. Maalin viimeisteli Viktor Lööv, ja syöttäjiksi merkittiin Henrik Haapala ja Saku Mäenalanen.

”Se oli äärimmäisen tärkeä maali. Saatiin pois niiden momentumia. Tämä oli kokonaisuudessaan joukkueen erinomainen puolustustaistelu. Sitoutuminen peliin oli huippuluokkaa”, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Viasatin tv-haastattelussa.

Jokerien maalilla pelasi Janis Kalnins, joka torjui kiekon 35 kertaa. Nollapeli oli latvialaiselle ensimmäinen KHL:n pudotuspeleissä.

Ratkaisu syntyi kolmannen erän alussa.

Ensin Mäenalanen teki ylivoimalla Jokereille toisen maalin, kun päätöserää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia.

Kuusi minuuttia myöhemmin Niklas Jensen kiepautti niin sanotulla vanhanaikaisella Jokerien johdon 3–0:aan. Jensen syötti Mäenalasen ylivoimamaalin.

Jokerit on päästänyt kolmessa ottelussa vain yhden maalin.

”Kun playoffit alkaa, silloin taistelutahto ja puolustuspelaaminen tulevat itsestään. Sitä me olemme tehneet hyvin, ja sitä pitää jatkaa lauantaina. Pitää pysyä nälkäisenä”, Marjamäki sanoi.

Ottelusarja on Jokereille katkolla lauantaina Jaroslavlissa.

”Halutaan panna silloin parasta pöytään. Kukaan ei ole tyytyväinen. Pitää vain keskittyä siihen peliin”, Marjamäki sanoi.

Salavat Julajev Ufan suomalaiset olivat huippuiskussa torstaina, kun joukkue kaatoi kotonaan Avangardin 6–3. Teemu Hartikainen teki kaksi maalia ja Sakari Manninen yhden. Maalilla Juha Metsola venyi kiekon tielle 32 kertaa.

Suomalainen hyökkääjäkaksikko osui vastustajan verkkoon kolmannessa erässä, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 4–1. Ykkösketjun kolmas lenkki, ruotsalainen Linus Omark kirjautti kolme syöttöpistettä.

Ufa johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1. Myös seuraava ottelu pelataan sen kotikentällä lauantaina.

KHL:n pudotuspelit|Anttila aloitti maalinteon ja Jokerit teilasi Lokomotivin toistamiseen

Jokerit tarjosi täystyrmäyksen ja maalijuhlan pudotuspelien alkajaisiksi

Veli-Matti Savinainen tuli kuuluisaksi ”lätkävaimoistaan”, nyt hän on maailmanmestari ja Jokerien avainpelaaja