Roman Eremenko laukoi häikäisevän maalin Venäjän liigassa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Roman Eremenko laukoi häikäisevän maalin Venäjän liigassa

Eremenko ei ole ilmoittanut jatkostaan maajoukkueessa.

Roman Eremenko on tehnyt tällä kaudella Rostoville viisi sarjamaalia. Kuva: Mike Kireev / Zuma

Julkaistu: 10.3. 7:51

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueeseen paluutaan pohtiva Roman Eremenko näytti, että hänelle voisi olla käyttöä ensi kesän EM-nurmilla laukomalla häikäisevän maalin Venäjän liigassa maanantaina.

Rostovia edustava Eremenko laukoi joukkueensa 1–1-tasoituksen miehen entistä seuraa Moskovan TsSKA:ta vastaan.

Eremenko otti pallon pehmeästi haltuun rangaistusalueen rajalla, liikkui hieman ulospäin alueelta, teki pienen harhautuksen ja pamautti pallon vaikeasta asennosta yläriman kautta maaliin.

Vieraiden maalivahti Igor Akinfejev oli tilanteessa voimaton. Pallo kimposi niin nopeasti takaisin kentälle, että tuomaristolta kesti hetken todeta pallon käyneen maalissa.

Eremenko oli epäonnistunut rangaistuslaukauksessa ottelun 21. minuutilla.

Rostov voitti ottelun lopulta maalein 3–2 ja jatkaa Venäjän pääsarjassa kolmantena. Mestarien liigan paikka on kolme pisteen päässä. Eremenko on tehnyt tällä kaudella 16 ottelussa viisi maalia ja syöttänyt kolme.

Eremenko kärsi kahden vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni kokaiinin käytöstä syksyllä 2016. Hänen paluustaan Suomen maajoukkueeseen on ollut paljon spekulaatioita EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen, mutta toistaiseksi asiaan ei ole saatu varmuutta.

Eremenko jäi omasta tahdostaan sivuun syksyn EM-karsintaotteluista, vaikka kokaiinista saatu pelikielto oli jo päättynyt.

”Tilanne ei ole muuttunut. Viimeksi hän ilmoitti, ettei ole karsintapeleissä mukana. Varmasti käydään jonkinlainen keskustelu jossain vaiheessa, ja vedän siitä sitten omat johtopäätökset”, päävalmentaja Markku Kanerva totesi HS:lle joulukuussa.

”Mitä enemmän vaihtoehtoja on, sitä parempi tilanne. Matkan varrella voi sattua mitä vain.”

Suomen on määrä kohdata Puola ja Ranska maaotteluissa maaliskuun lopussa, joten silloin selvinnee, onko Eremenko mukana Kanervan joukkueessa kesällä.

Eremenko on pelannut Huuhkajissa 73 ottelua ja tehnyt viisi maalia.

Kirjat|Uusi kirja paljastaa miten Roman Eremenkon käry sai Palloliiton paniikkiin: ”Tärkeää, soitan pian”

EM-jalkapallo|Huuhkajien EM-kisapaikka muutti Markku Kanervan arjen: ”Jos käyn viikon aikana viisi tai kuusi kertaa kaupassa, ehkä kerran selviän niin, ettei kukaan tule juttelemaan”

”Varmasti kaikilla on numeroni tallessa”: Markku Kanervalla selkeä viesti Huuhkajiin takaisin haluaville pelaajille