Maastohiihdon sprinttikisa peruuntui Yhdysvalloista, Kanadan päätöskisat lähellä peruuntumista - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Maastohiihdon sprinttikisa peruuntui Yhdysvalloista, Kanadan päätöskisat lähellä peruuntumista

Suomen cup tai SM-hiihdot peruuntuvat, jos THL kieltää yleisötapahtumat.

Iivo Niskasen kauden päätöskisa on vaarassa peruuntua. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Julkaistu: 12.3. 10:44

Maastohiihdon maailmancupin ensi viikon tiistain sprinttikilpailu on peruttu Yhdysvalloista, kertoo Kansainvälinen hiihtoliitto FIS. Peruuntuminen johtuu koronaviruksesta.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kertoi saaneensa epävirallisen tiedon myös Kanadan Canmoren kolmen kisapäivän peruuntumisesta, mutta sitä FIS ei vielä vahvistanut.

”Tieto on Jussi Prykäriltä”, Hämäläinen kertoi STT:lle.

Prykäri on toiminut lukuisissa maastohiihtokisoissa kisoista vastaavana TD:nä (tekninen delegaatti), mutta ei ole tuossa roolissa Canmoressa.

Canmoressa on määrä hiihtää cupin päätöskilpailut 20.–22. maaliskuuta. Canmoren peruuntumisesta vihjaisi aiemmin Yle Urheilu.

Viikonloppuna maailmancupia on määrä hiihtää kahden sprinttikisan verran Kanadan Quebecissa. Lauantaina hiihtäjät kisaavat perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina vapaalla. Koronaviruksen kanssa muutokset voivat toki olla nopeita.

”Elämme päivän kerrallaan”, Hämäläinen totesi.

Suomalaisista Quebecissä ovat mukana naishiihtäjät Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sekä mieshiihtäjät Perttu Hyvärinen ja Lauri Vuorinen. Ristomatti Hakola oli valittu mukaan, mutta jäi pois sairastumisen takia.

Canmoressa suomalaisryhmä muuttuisi joukkuevalintojen mukaan niin, että Vuorisen tilalla hiihtäisi Iivo Niskanen.

Koronavirus ja sen uhka ovat rukanneet hiihtokalenteria ja kisailmettä viime aikoina. Muuten hiihtokisoihin on vaikuttanut leuto sää, joka on pakottanut lyhentämään kisamatkoja tai vaihtamaan hiihtotapoja.

Viime viikonloppuna hiihtäjät kilpailivat maailmancupissa Oslossa ilman yleisöä. Norjassa peruuntuivat tältä viikolta Skandinavia-cupin hiihdot, jonne suomalaisiakin oli valittu.

Vaikka maailmancup on päättymässä, hiihdon kisakausi jatkuu vielä Suomen cupilla ja SM-hiihdoilla. Ne ovat yhä ohjelmassa, vaikka Hämäläisen mukaan ”yhteydenottoja on tullut”.

”Me toimimme THL:n ohjeistuksen ja Olympiakomitean ohjeistuksen mukaan. Jos tulee kielto järjestää suurtapahtumia, niin sitten tilanne muuttuu”, Hämäläinen sanoi.

Pyhäjärven Suomen cup hiihdetään 28.–29. maaliskuuta ja Ristijärven SM-hiihdot 3.–5. huhtikuuta.

Juttua korjattu 14.03: Prykäri ei ole teknisenä delegaattina Canmoressa.

Koronavirus|Kimi Räikkösen mielestä F1-kautta ei pitäisi aloittaa koronaviruksen takia: ”Kuulin, että varikolla on sairastunut ihmisiä”

Koronavirus|Pelaaja vitsaili koronaviruksella, nyt koripallon NBA-kausi keskeytetään hänen saatua tartunnan – ”Tämä on kuin elokuvasta”

Hiihto|Norjan hiihtäjät keskeyttävät maailmancupin koronaviruksen takia

Näkökulma|Urheilua on syytä rajoittaa Suomessa koronaviruksen takia

Koronavirus|Tokion kuvernööri: Olympialaisten perumista ei voi ajatellakaan

Seuraa uutisia tästä aiheesta