Ruotsalainen jääkiekkojoukkue tähtää lipunmyyntiennätykseen koronaviruksen avulla - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Ruotsalainen jääkiekkojoukkue tähtää lipunmyyntiennätykseen koronaviruksen avulla

Toisen sarjatason Björklöven toivoo kannattajiensa osoittavan, miksi he ovat Ruotsin parhaita.

Julkaistu: 12.3. 13:16

Urheilutapahtumia perutaan koronaviruksen takia ympäri maailmaa, mutta Ruotsin jääkiekon toisella sarjatasolla pelaava Björklöven tähtää lipunmyyntiennätykseen juuri viruksen avulla.

Björklöven kohtaa Hockeyallsvenskanin finaalisarjan kolmannessa loppuottelussa Modon lauantaina, ja joukkue toivoo myyvänsä otteluun yli 10 000 lippua.

Katsojia halliin ei tosin ole tulossa, sillä Ruotsin hallitus on kieltänyt yli 500 henkilön yleisötapahtumat.

Tämä ei estä Björklöveniä myymästä lippuja otteluun, ja seurasta toivotaan kannattajien osoittavan tukensa seuralle.

”Kun meillä ei kerran ole yleisökattoa ja kaikki on ylösalaisin näinä virusaikoina, teemme jotain, mitä emme ole koskaan tehneet”, sanoo toimitusjohtaja Anders Blomberg seuran verkkosivulla.

”Miksi emme lisäisi lippujen määrää ja tähtäisi kunnolliseen lipunmyyntiennätykseen? Haluamme päästä unelmarajaan 10 000 myytyyn lippuun lauantaina.”

Kannatuslippujen hinta on 50 kruunua, eli noin 4,6 euroa.

”Se antaisi meille taloudellista vakautta ja herättäisi vastakaikua ympäri Ruotsin ja maailman. Se alleviivaisi, miksi meillä on Hockeyallsvenskanin ja koko Ruotsin parhaat kiekkofanit.”

Björklövenin A3 Arenan yleisökapasiteetti on 5 400 katsojaa, joten ennätyksen tekemiseen ei vaadita 10 000 lipun haamurajan saavuttamista.

Modo myy myös omille kannattajilleen ”sohvalippuja” torstain toiseen kohtaamiseen. Joukkueen toimitusjohtaja Johan Widebro kertoo, että lippuja oli torstaiaamupäivään mennessä myyty jo yli tuhat. Expressenin mukaan seura oli saanut kasaan jo 200 000 kruunua, mutta sitä Widebro ei halunnut vahvistaa.

”Olemme myyneet reilut tuhat lippua erilaisilla summilla. Kokonaissummaa emme kommentoi”, Widebro sanoo.

Koronavirus|Pelaaja vitsaili koronaviruksella, nyt koripallon NBA-kausi keskeytetään hänen saatua tartunnan – ”Tämä on kuin elokuvasta”

Näkökulma|Urheilua on syytä rajoittaa Suomessa koronaviruksen takia

Koronavirus|Suomi oli viimeinen kiekkomaa, jossa ei ollut yleisörajoituksia liigaotteluihin – nyt pelataan tyhjille katsomoille

Seuraa uutisia tästä aiheesta