Jääkiekon NHL-kausi keskeytettiin, mediatietojen mukaan formula 1 -kauden avaus on peruttu - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Jääkiekon NHL-kausi keskeytettiin, mediatietojen mukaan formula 1 -kauden avaus on peruttu

Jalkapallon EM-kisojen kohtalo saattaa ratketa jo ensi viikon tiistaina. Donald Trumpin mielestä Tokion olympialaiset voitaisiin siirtää.

Washintonin Capilal One Arena ammotti tyhjyyttään torstaina, jolloin hallissa oli määrä pelata Washington Capitalsin ja Detroit Red Wingsin välinen NHL-ottelu. NHL-kausi keskeytettiin torstaina. Kuva: Patrick Smith / AFP

Julkaistu: 12.3. 13:46, Päivitetty 12.3. 19:57

Jääkiekon NHL-liigan kausi on keskeytetty toistaiseksi koronaviruspandemian takia.

Liigan johtajat päättivät asiasta torstai-iltana puhelinkokouksessa. Asiasta kertoi muun muassa TSN, jonka mukaan NHL on pyytänyt seuroja varmistamaan, että niiden kotihallit ovat käytettävissä heinäkuun loppuun asti.

”Tavoitteemme on jatkaa kautta heti, kun se on sopivaa ja viisasta, jotta voimme viedä kauden loppuun”, NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi.

Yhdysvaltojen suurista ammattilaisliigoista koripallon NBA keskeytti kautensa jo aiemmin. NHL:n lisäksi tuoreita keskeyttämispäätöksiä tekivät baseballin MLB ja jalkapallon MLS.

Formula 1 -autojen MM-sarjan avauskilpailu Australian Melbounessa perutaan koronaviruksen takia, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Autosport lähteisiinsä vedoten.

Asiasta odotetaan virallista vahvistusta vielä torstain aikana. BBC:n mukaan tilanne on kehittynyt päivän aikana sen jälkeen, kun McLaren-talli vahvisti, että sen työntekijällä on koronavirustartunta.

Talli kertoi lähtevänsä välittömästi Melbournesta.

Autosportin mukaan F1-tallien tallipäälliköt ovat neuvottelleet F1:n ja Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n kanssa, mitä seuraavaksi tehdään.

Haas-talli puolestaan ilmoitti, että kaikki sen neljä työntekijää, jotka testattiin koronaviruksen varalta, ovat terveitä. Formulavarikolla työskennellyt valokuvaaja on myös käynyt testissä, mutta tulosta ei ole vielä tullut.

Paine Tokion ensi kesän olympialaisia kohtaan kasvaa koronaviruksen leviämisen myötä.

Torstaina illalla Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi, että hänen mielestään olympialaiset voitaisiin siirtää vuodella, vaikka kisajärjestäjät ovat olleet tähän asti sitä mieltä, että kisat pidetään alkuperäisen aikataulun mukaan.

”He ehkä siirtävät kisat vuodella. Se on harmi, mutta pidän siitä enemmän kuin tyhjistä katsomoista”, Trump sanoi toimittajille torstaina AFP:n mukaan.

Jalkapallon ensi kesän EM-lopputurnauksen kohtalo saattaa selvitä ensi viikon tiistaina.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti torstaina iltapäivällä kutsuvansa koolle kriisikokouksen koronaviruksen leviämisen takia. Kyseessä on videokokous.

Kokouksessa on tarkoitus keskustella EM-kisojen lisäksi Mestarien liigan kohtalosta. Kokoukseen on kutsuttu 55 kansallista liittoa sekä seurojen ja pelaajien edustajia.

Uefa kertoi myös että ensi tiistain Mestarien liigan neljännesvälieräpelit Manchester City–Real Madrid ja Juventus–Lyon peruuntuvat.

Juventuksen puolustajalla Daniele Ruganilla on todettu koronavirustartunta, ja näin Juven pelaajat ja henkilökunta ovat karanteenissa.

Real Madridin pelaajat ovat hekin karanteenissa, sillä seuran koripallojoukkueen pelaajalla on todettu koronavirus.

Englannin Valioliigassa pelaavan Leicester Cityn kolme pelaajaa on jäänyt kotieristyksiin koronavirustartuntaan viittazvien oireiden takia, kertoo BBC.

Italian Serie A -seura U.C. Sampdoria kertoi torstaina, että edustusjoukkueen pelaajalla Manolo Gabbiadinilla on koronavirustartunta.

Tenniksen miesten ATP-kiertue kertoi peruvansa kaikki turnaukset kuuden viikon ajaksi. Peruutus koskee noin puolta tusinaa pääkiertueen turnausta sekä monta haastajatason kilpailua samalla ajanjaksolla.

Kalifornian Indian Wellsin iso turnaus peruttiin jo alkuviikolla.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti illalla, että lentomäen MM-kisat Slovenian Planicassa on siirretty ensi talveen. Myös hiihdon maailmancupin viimeiset osakilpailut Kanadan Canmoressa peruttiin. Sen sijaan tulevan viikonlopun kaksi kilpailua Kanadan Quebecissa on tarkoitus kilpailla alkuperäisen ohjelman mukaan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajat juhlivat Suomen selviämistä EM-lopputurnaukseen marraskuussa. Nyt turnauksen kohtalo on vaakalaudalla koronavirusepidemian vuoksi. Kuva: juha metso

Lando Norris ja Carlos Sainz Jr. ovat McLarenin kisakuljettajat tällä kaudella. Kuva: Tim Chong / Reuters