Ranskalaislehti L’Equipe väittää: jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuoteen 2021

Suomalaisten jalkapallokannattajien hartaasti odottama jalkapallon EM-turnaus siirretään ranskalaislehden tietojen mukaan ensi vuoteen.

Teemu Pukki (toinen vas.) juhli joukkuekavereidensa kanssa Suomen maalia Liechtensteinia vastaan 15. marraskuuta 2019.

| Päivitetty

Arvostetun ranskalaisen urheilulehden L’Equipen tietojen mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa on siirtämässä jalkapallon miesten EM-kisat vuoteen 2021. Syynä olisi koronaviruksen aiheuttama nopeasti leviävä pandemia.

Jalkapllon EM-lopputurnaus on tarkoitus pelata useassa Euroopan maassa kesä–heinäkuussa. EM-lopputurnauksessa on mukana historiansa ensimmäistä kertaa myös Suomi.

Uefa on kutsunut ensi tiistaiksi koolle kokouksen, jossa on määrä päättää toimenpiteistä koskien Mestarien liigaa, Eurooppa-liigaa, kansallisia liigoja ja EM-kisoja.

L’Equipen tietojen mukaan Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga keskeytettäisiin väliaikaisesti ja EM-kisat siirrettäisiin.

Suomen Palloliiton puheenjohtajalla Ari Lahdella ei ole ennakkotietoa EM-turnauksen mahdollisesta siirtämisestä.

”Minulla ei ole tietoa siitä, pitääkö tuo väite paikkansa vai ei. Se [kisojen siirtäminen] on varmasti yksi vaihtoehto, joka on ollut esillä”, Lahti sanoi.

Mitä ajattelet siitä vaihtoehdosta?

”Ajattelen, että se on parempi vaihtoehto kuin kisojen peruminen sekä taloudellisesti että suomalaisten katsojien kannalta ja parempi vaihtoehto kuin kisojen pelaaminen tyhjien katsomoiden edessä. Siirtäminen saattaa olla myös pelaajille turvallisempi vaihtoehto”, Lahti sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat