Jääkiekon Liiga päättyy välittömästi, mestaruus jää jakamatta – ”Tässä on paljon suuremmista asioista kyse, me pelaamme vain lätkää” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Jääkiekon Liiga päättyy välittömästi, mestaruus jää jakamatta – ”Tässä on paljon suuremmista asioista kyse, me pelaamme vain lätkää”

Pelaajat ilmaisivat halunsa päättä kauden välittömästi.

HIFK pelasi torstaina Jypiä vastaan ilman katsojia.

HIFK pelasi torstaina Jypiä vastaan ilman katsojia. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Julkaistu: 13.3. 16:06, Päivitetty 13.3. 17:37

Jääkiekon miesten Liigan kausi päättyy välittömästi koronaviruksen takia. Mestaruus jää näin ollen jakamatta tältä kaudelta. Liiga kertoo asiasta verkkosivullaan.

”Yhteiskuntamme on tilanteessa, jota emme ole aiemmin kokeneet. Nopeasti kohonnut koronavirustartunnan riski on johtanut moniin hyvin poikkeuksellisiin toimenpiteisiin, joilla on vaikutuksia jokaisen suomalaisen elämään”, tiedotteessa todetaan.

Liiga tiedotti torstaina, että lauantain kierros pelattaisiin torstain tapaan ilman yleisöä ja pudotuspelien alkua siirrettäisiin. Pelaajat ilmaisivat kuitenkin torstai-illan ja perjantaiaamun aikana halunsa päättää kausi välittömästi, ja näin myös tehdään.

”Pelaajilta tuli yksiselitteinen näkemys, että kausi tulisi panna välittömästi pakettiin”, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kommentoi ennen Liigan päätöstä.

Liiga perusteli perjantaista päätöstään radikaalisti muuttuneella tilanteella.

”Päätös Liiga-kauden 2019–20 päättämisestä välittömästi tehtiin tänään. Lauantain runkosarjaottelut jäävät pelaamatta, samoin playoffs- sekä finaalisarjat. Suomen mestaruus jätetään jakamatta. CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten runkosarjasijoitusten mukaan.”

Päätöksen tekemiseen on tiedotteen mukaan osallistunut koko liigayhteisö: pelaajat, valmentajat, lääkärit, toimihenkilöt ja yhteistyökumppanit.

”On myös selvää, että Liiga ja Liiga-seurat tulevat kärsimään mittavista taloudellisista menetyksistä, mutta kuten presidentti Niinistökin eilen totesi, talous on sittenkin vain taloutta”, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

”Kansakuntamme selviää tästä ja niin selviämme mekin. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen täysin varma, että tämä yhteisö on siihen valmis.”

Pudotuspelit ovat kauden merkittävin tulonmuodostus, ja kun ne jäävät pelaamatta, pyörivät jääkiekon menettämät summat noin kymmenessä miljoonassa eurossa.

Play offs -vaiheessa hallit ovat usein täysiä, pääsyliput vähän kalliimpia ja oheismyynti isoa.

Helsingin IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen sanoo, että seurassa ei vielä ole laskettu kauden päättymisen taloudellisia vaikutuksia.

”Ne ovat todella merkittävät. Korostaisin kuitenkin, että tässä on paljon suuremmista asioista kyse, me pelaamme vain lätkää. Jääkiekko ja IFK selviää kyllä. Yhteiskunnan kannalta taloudelliset vaikutukset paljon suuremmat.”

Koronavirus|Kiekkomusiikki kaikui tyhjässä HIFK:n hallissa, yleisö ja tunnelma puuttuivat: ”Oli aika outoa lähteä peliin”

Jääkiekko|Koronaviruksen tyhjentämät katsomot tuovat liigaseuroille miljoonien eurojen menetykset: Jokereiden Jari Kurri suree tyhjää hallia Pietarin SKA:ta vastaan

Koronavirus|Naisten jääkiekkofinaalit jäävät pelaamatta: ”Todella harmillista, että kaudelle ei saatu huipennusta”

Koronavirus|Suomi oli viimeinen kiekkomaa, jossa ei ollut yleisörajoituksia liigaotteluihin – nyt pelataan tyhjille katsomoille

Seuraa uutisia tästä aiheesta