Team Fintastic luisteli junioreiden MM-kultaa, Suomen tuplamitali jäi 0,04 pisteen päähän - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Muodostelmaluistelu

Team Fintastic luisteli junioreiden MM-kultaa, Suomen tuplamitali jäi 0,04 pisteen päähän

Junioreiden MM-kisat päättivät muodostelmaluistelukauden, kun senioreiden MM-kisat peruttiin.

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic luisteli junioreiden SM-kultaa maaliskuussa Espoossa. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Julkaistu: 14.3. 21:42

Suomalaisjoukkue Team Fintastic voitti lauantaina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kultaa Nottinghamissa.

Helsingin Taitoluisteluklubin joukkue Team Fintastic luisteli vapaaohjelmansa läpi virheettömästi ja täydellinen suoritus siivitti joukkueen lyhytohjelman kolmannelta sijalta voittoon. Joukkueen kokonaistulos 205,94 oli suomalaisista kauden paras.

”Onnistuminen osui nyt oikeaan paikkaan, ja joukkue luisteli ohjelman niin hyvin kuin se vain ikinä osaa. Joukkuetta siivitti kova kannustus ja myönteinen ilmapiiri katsomossa”, kommentoi joukkueen valmentaja Milja Sarkkinen Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Toinenkin mitali Suomeen oli lähellä, kun myös Team Mystique venyi kauden parhaaseensa 200,05. MM-pronssi jäi sydämiä raastavasti vain 0,04 pisteen päähän.

Nottinghamin kilpailu päätti muodostelmaluistelukauden, kun sekä taitoluistelun MM-kisat Montrealissa että muodostelmaluistelun MM-kilpailut Lake Placidissa jouduttiin perumaan koronaviruksen takia.

Muodostelmaluistelu|Muodostelmaluistelijoiden MM-unelmat murskaantuivat koronaviruksen takia – kilpailukiellossa olevan Mirjami Penttisen seuralle toinenkin takaisku, kun kansallisen sarjan seniorijoukkue siirtyi toiseen seuraan