Kalle Rovanperältä kypsä suoritus Meksikossa: ”Olemme varmaan ainoita, jotka urheilevat koko maapallolla” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|MM-Ralli

Kalle Rovanperältä kypsä suoritus Meksikossa: ”Olemme varmaan ainoita, jotka urheilevat koko maapallolla”

Rovanperä oli tyytyväinen omaan suoritukseensa Meksikon MM-rallissa, jossa ei sunnuntaina enää ajettu koronaviruksen takia.

Kalle Rovanperä kurvaili Meksikossa. Kuva on perjantain avauserikoiskokeelta. Kuva: Alfredo Estrella / AFP

Julkaistu: 15.3. 10:38

Toyotan nuori tähti Kalle Rovanperä sijoittui lauantai-iltana paikallista aikaa päättyneessä Meksikon MM-rallissa viidenneksi. Täksi kaudeksi WRC-auton rattiin siirtynyt Rovanperä on kolmen ajetun rallin jälkeen MM-pisteissä komeasti neljäntenä.

Puuppolalainen oli tyytyväinen Meksikon rallin suoritukseensa.

”Oma suoritus oli aika virheetön. Siihen olen tyytyväinen. Positiivista on myös se, että nyt on ajettuna kolme kisaa WRC-autolla ja mitään sähläyksiä ei ole tullut. Tavoitteena oli puhdas ralli ja siinä onnistuttiin. Sain myös ajettua ihan hyviä aikoja, kun yritin kunnolla”, Rovanperä summasi.

”Sijoitus ei niin kummoinen ole. Meillä oli vähän huonoa tuuria, kun perjantaina meni rengas ja tänään oli säätämistä lähtöpaikkojen kanssa. Tärkeintä on, että pystyimme tarvittaessa myös täällä ajamaan kovaa. Meksiko ei ole nimittäin kovin helppo kisa”, Toyota-kuski jatkoi.

Sunnuntain kolme viimeistä erikoiskoetta jätettiin ajamatta koronaviruksen vuoksi. Rovanperä mukaan päätös oli täysin oikea.

”Olemme varmaan ainoita, jotka urheilevat koko maapallolla. Sinänsä mielestäni ihan oikea päätös. Ei tästä ainakaan mitään haittaa ole”, Rovanperä totesi.

Meksikossa kauden avausvoittonsa ottanut Rovanperän tallikaveri Sebastien Ogier nousi MM-sarjan johtoon kahdeksan pisteen turvin ennen neljänneksi sijoittunutta tiimitoveriaan Elfyn Evansia. Hyundain Thierry Neuville on kolmantena.

Lue lisää: Sebastien Ogier juhli voittoa Meksikossa, Teemu Suniselle uran kolmas palkintosija.

Ralli|Sebastien Ogier juhli voittoa Meksikossa, Teemu Suniselle uran kolmas palkintosija

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat