Suomalaisseurat aloittivat neljän suora -villityksen, Petteri Forsell ja Perparim Hetemaj panivat paremmaksi - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Suomalaisseurat aloittivat neljän suora -villityksen, Petteri Forsell ja Perparim Hetemaj panivat paremmaksi

Koronaviruksen vuoksi seurat kohtasivat neljän suora -pelissä.

Petteri Forsell pelasi viime kaudella HJK:ssa 11 ottelua.

Petteri Forsell pelasi viime kaudella HJK:ssa 11 ottelua. Kuva: Seppo Solmela

Julkaistu: 16.3. 8:43, Päivitetty 16.3. 9:10

Jalkapallon Veikkausliigan alku siirtyi koronaviruksen vuoksi vasta kesäkuulle, eikä Suomen cupin otteluitakaan pystytä pelaamaan suunnitellusti, mutta muutama joukkue on saanut välejään selvitetyksi hieman luovemmalla tavalla.

Ykkösessä pelaavan AC Oulun oli määrä kohdata Veikkausliiga-seura FC Honka Suomen cupissa, mutta koronaviruksen vuoksi AC Oulun puolelta ehdotettiinkin neljän suora -ottelua. Myöhemmin nähtiin vielä jalkapalloilijoiden Petteri Forsellin ja Perparim Hetemaj’n eeppinen kohtaaminen toisessa klassikossa.

Lue lisää: Veikkausliiga-seurat ovat ahdingossa kauden lykkääntymisen takia – ”Tilanne on tosi huolestuttava”

Neljän suorassa pelaajat ”pudottavat” oman värikolikkonsa pelilaudan yläreunasta, joten se päätyy aina alimpaan mahdolliseen koloon. Tarkoituksena on siis saada neljä omaa väriään suoraan.

Sunnuntain kohtaamisen voitti AC Oulun aloituksesta huolimatta Honka, mutta hyvänä häviäjänä AC Oulu julkaisi kuitenkin ottelukoosteen Twitterissä.

Ideasta innostuivat muutkin joukkueet, ja muun muassa Jippo ja Inter sekä KaaPo ja KuPS ottivat yhteen neljän suoran tiimoilta. Inter oli omassa ottelussaan voitokas ja julkaisi niin ikään koosteen kohtaamisesta.

Neljän suora -huuma levisi nopeasti, ja muun muassa jääkiekkoseura KalPa haastoi KooKoon pelaamaan runkosarjan viimeisen ottelun neljän suorana.

Suomen maajoukkueeseen kuuluva Puolan Korona Kielcessä pelaava Petteri Forsell sen sijaan haastoi entisen Italian Beneventossa pelaavan Perparim Hetemaj’n kivi, paperi, sakset -otteluun.

Ottelu päättyi vajaan kymmenen tunnin väännön jälkeen tasapeliin, kun kumpikaan ei suostunut luopumaan saksista.

Neljän suora -peleistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Jalkapallo|Veikkausliiga-seurat ovat ahdingossa kauden lykkääntymisen takia – ”Tilanne on tosi huolestuttava”