”Meitä ei olisi pitänyt kohdella kuin koe-eläimiä” – Wayne Rooneylta tiukka kannanotto jalkapalloviranomaisten toimintaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

”Meitä ei olisi pitänyt kohdella kuin koe-eläimiä” – Wayne Rooneylta tiukka kannanotto jalkapalloviranomaisten toimintaan

Rooneyn mielestä Englannin jalkapalloviranomaiset viivyttelivät sarjojen keskeyttämispäätöksen kanssa.

Wayne Rooney pelaa tällä kaudella Derby Countyssä.

Julkaistu: 16.3. 11:48

Englannin jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni Wayne Rooney on ottanut tiukasti kantaa saarivaltion jalkapallopäättäjien toimintaan koronaviruksen suhteen.

Englannin jalkapallosarjat päätettiin keskeyttää viime perjantaina sen jälkeen, kun Valioliiga-joukkue Arsenalin päävalmentajalla Mikel Artetalla sekä Chelsean hyökkääjällä Callum Hudson-Odoilla oli todettu koronavirustartunta. Valioliiga on keskeytetty ainakin 5. huhtikuuta asti.

Englannin toisella sarjatasolla Mestaruussarjassa Derbyssä nykyään pelaavan Rooneyn mielestä toiminta oli liian hidasta.

”Luulen, että monet jalkapalloilijat miettivät, onko raha vaikuttamassa tähän jotenkin. Miksi odotimme perjantaihin asti?” Rooney ihmettelee The Timesin kolumnissaan.

Kolumni on otsikoitu ”Meitä ei olisi pitänyt kohdella kuin koe-eläimiä koronaviruksen kanssa... elämiä oli pelissä”.

”Hätäkokouksen jälkeen tehtiin lopulta oikea päätös, siihen asti tuntui siltä, kuin englantilaisjalkapalloilijoita olisi kohdeltu koe-eläiminä”, Rooney jatkaa.

”Tiedän, miltä minusta tuntuu. Jos kukaan perheestäni sairastuu vakavasti kauttani sen vuoksi, että minun oli pelattava, vaikka se ei ollut turvallista, minun olisi mietittävä tarkasti pelaamista enää koskaan. En koskaan antaisi viranomaisille anteeksi.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu