Kiekkoliigassa jäi monta hyvää tarinaa syntymättä, mutta kauden joukkue sentään löytyi - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kolumni

Kiekkoliigassa jäi monta hyvää tarinaa syntymättä, mutta kauden joukkue sentään löytyi

HIFK:n kiekkotalvi oli lyhyesti sanottuna kehno kaukalossa mutta yhtä juhlaa katsomossa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

KooKoon Libor Sulak törmäsi HIFK:n Rasmus Heljankoon jääkiekon Liigan ottelussa Helsingissä 21. helmikuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Julkaistu: 16.3. 15:43

Koronan kokoinen virus päätti kotimaisen jääkiekkokauden, ja samalla jäi kirjoittamatta monta hienoa tarinaa.

Heikki Miettinen Kuva: Kalle Kervinen

Liigassa olisi riittänyt uutta kerrottavaa, kun kausi olisi taittunut tällä viikolla pudotuspeleihin. Kiekon piti pudota jäähän ensimmäisissä pudotuspeleissä tiistaina.

Runkosarjan voittaminen on makea juttu, mutta Kärpät ei ollut sittenkään tämän talven joukkue. Se titteli menee Kouvolaan ja KooKoolle.

KooKoolla on lyhyt ja vaatimaton historia SM-liigassa ja nykyisessä Liigassa.

Meneillään oli kahdeksas kausi, eikä joukkue ollut koskaan edennyt pudotuspeleihin. Ei KooKoota veikkailtu sinne nytkään.

Tällä tasolla kokematon kultavalmentaja Jussi Ahokas sai joukkueen pelaamaan nautittavasti, vaikka viime kauden ykköstykki Malte Strömwall ei enää pelannut seurassa. Takaisku oli sekin, että Anrei Hakulinen loukkaantui ja kausi jäi kesken.

Ahokkaalla on harvinainen tilasto: alle 18-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden MM-kullat ennen ensimmäistäkään liigaottelua päävalmentajana.

Ilveksessä kävivät valmentajien huoneen ovet syksyllä, kun Karri Kivi joutui väistymään ja kakkosena ollut Jouko Myrrä otti vastuun.

Kokovartaloon jähmettynyt kipsi alkoi sulaa ja joukkue voittaa. Jo oli aikakin, sanovat Ilveksen kannattajat.

Ilves oli runkosarjassa edellisen kerran yhtä korkealla kuin nyt 22 vuotta sitten. Siinä ajassa vaihtuu noin kaksi pelaajasukupolvea.

Näiden joukkueiden pudotuspelit olisivat ansainneet päästä suurennuslasin alle.

Kärpät oli oma tuttu itsensä runkosarjan ykkösenä, Tappara kakkosena ennen viimeistä kierrosta, mutta Lukon Pekka Virta olisi ansainnut pitkälle valmentajauralleen paremman kevään kuin koronaloman.

Virta kuuluu harvinaiseen liigavalmentajien yli 700 ottelun kerhoon. Hänellä on kaikkea paitsi mestaruus. Ilman koronaa Lukko olisi voinut pelata kannusta.

Entä Helsingin IFK? Kaukalossa kehnoa mutta katsomossa yhtä juhlaa. Siitä kertoo parhaiten 7 227 katsojan keskiarvo ennen tyhjässä hallissa pelattua viimeistä kotiottelua.

Joukkueen peli kipuili koko kauden. Urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen juoksutti uusia pelaajia, mutta kurssi pysyi samanlaisena.

Salmelaisen oli pakko hankkia pelaajia, jotta hän pelastaisi pestaamansa päävalmentajan Jarno Pikkaraisen kauden. Okei, olihan siellä myös loukkaantumisia ja flunssa-aaltoa, mutta niitä on kaikilla muillakin.

Kuudetta sijaa ylemmäs IFK ei onnistunut kiipeämään, ja sekin oli uhattuna ennen peruutettua viimeistä kierrosta.

Liigan kalleimmalla budjetilla (9,91 miljoonaa euroa) olisi täytynyt lyödä tiskiin vähän enemmän, eikä selitykseksi kelpaa se, että joukkuetta rakennettiin pudotuspeleihin.

IFK:n kesken kauden tulleista hankinnoista kukaan ei jättänyt itsestään sellaista jälkeä, että fanit heittäytyisivät lakkoon, jos pelaajat eivät jatka ensi kaudella.

Koronavirus antoi ainakin aikaa panna palikat järjestykseen ensi syksyksi, jos silloin pelataan.

Koronavirus|Koronavirus aiheuttaa urheiluseuroille miljoonien tappiot ja paljon harmia: ”Haastava juttu, mutta tämähän on force majeure”

Koronavirus|EM-jalkapallo, MM-jääkiekko ja Tokion olympialaiset – tiistai on suurkisojen kohtalon päivä

Jalkapallo|Veikkausliiga-seurat ovat ahdingossa kauden lykkääntymisen takia – ”Tilanne on tosi huolestuttava”

Koronavirus|Olympiakomitea tiukensi ohjeistustaan koronaviruksesta: ”Lopullinen päätäntävalta on lajiliitoilla, seuroilla ja erityisesti perheillä”

Koronavirus|Huuhkajien maalis-huhtikuun ottelut on pakko perua – ”Huomenna virallisesti perutaan”

Koronavirus|Viinipullokyykkyjä, padelia, katolta johdettua ryhmäliikuntaa – näin ammattilaiset ja tavikset urheilevat koronakaranteenissa

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat