Venäjä keskeyttää kaikki urheilutapahtumat huhtikuun 10. päivään asti koronaviruksen takia - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Venäjä keskeyttää kaikki urheilutapahtumat huhtikuun 10. päivään asti koronaviruksen takia

Venäjä on yksi viimeisistä Euroopan maista, joka peruu urheilutapahtumia, vaikka keskeiset urheilujohtajat olivat ehtineet sitä vaatia aiemmin.

Jokerien Marko Anttila (vas.) ja Pietarin SKA:n Dinar Khafizullin kamppailivat Jokerien ottelussa SKA:ta vastaan Helsingissä 23. helmikuuta. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Julkaistu: 17.3. 19:22

Venäjä kertoi tiistaina keskeyttävänsä kaikki urheilutapahtumat 10. huhtikuuta asti koronaviruspandemian takia. Maassa on rekisteröity toistaiseksi 114 vahvistettua koronavirustartuntaa.

Venäjän kansalliset jalkapallo- ja koripalloliitot sekä jääkiekon ammattilaissarja KHL julkaisivat yhtäaikaisesti tiedotteet, joissa ne kertoivat ”keskeyttävänsä ottelut 10. huhtikuuta asti koronaviruksen leviämisen estämiseksi”.

Venäjän Valioliiga, jalkapallon pääsarja sanoi, että kahdeksan jäljellä olevaa ottelukierrosta pelattaisiin myöhemmin.

Venähän jalkapalloliitto sanoi erillisessä tiedotteessa, että se keskeyttäisi kaikki tapahtumat samaan päivämäärään asti. Venäjän jalkapallomaajoukkue oli määrä pelata harjoitusottelut Moldovaa ja Ruotsia vastaan, mutta ne on peruttu.

Urheilutapahtumien keskeyttäminen oli odotettu päätös sen jälkeen, kun Moskovan kaupungin viranomaiset päättivät maanantaina kieltää yli 50 ihmisen julkiset tapahtumat. Urheiluministeriö oli myös suositellut urheilutapahtumien keskeyttämistä 10. huhtikuuta asti.

Venäjä on yksi viimeisistä Euroopan maista, joka peruu urheilutapahtumia, vaikka keskeiset urheilujohtajat olivat ehtineet sitä vaatia aiemmin.

Jalkapalloseura Pietarin Zenitin kannattajat lauloivat lauantaina Zenitin ottelussa laulua: ”Kuolemme kaikki”. Kotiottelussa Ural Jekaterinburgia vastaan oli yli 33 000 fania.

”Tämä on ehdottomasti oikea ja odotettu päätös. On tietenkin häpeä, että olemme jälleen jäljessä maailmanlaajuisia päätöksiä”, Venäjän parlamentin jäsen Igor Lebedev kommentoi päätöstä Sport24.ru-verkkosivustolle.

Lähde: AFP.

Koronavirus|Venäjän KHL ei vieläkään taivu koronaviruksen edessä, pudotuspeleihin vain viikon tauko

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat