”Valeuutisia”, Uefan puheenjohtaja kiistää väitteet seuroilta saatavista satojen miljoonien eurojen hyvityksistä

Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin kertoo, että seuraavaksi aletaan pohtia, miten Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga saadaan pelattua loppuun.

Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin kuvattuna 27. lokakuuta 2016.

18.3.2020 8:45 | Päivitetty 18.3.2020 10:08

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) teki tiistaina odotetun päätöksen ja siirsi EM-lopputurnauksen alkamaan kesällä 2021 koronaviruspandemian takia. Päätöksellä on monenlaisia vaikutuksia Euroopan jalkapalloon.

Siirto ei tule halvaksi Uefalle, sillä Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin toteaa uutistoimisto AP:n haastattelussa, Uefalle lasku on satoja miljoonia euroja.

Čeferin kiistää joissakin medioissa olleen tiedon, että siirron yhtenä innoittajana olisi ollut seuroilta tulevat tuhdit korvaukset. On arvioitu, että viiden suurimman Euroopan liigan jättäminen kesken veisi yhteensä miljardien eurojen tulot, joten sarjojen pelaaminen loppuun kesällä pyritään tekemään kaikin keinoin.

”Olen nähnyt valeuutisia, että liigat ja seurat maksaisivat meille 300 miljoonaa euroa EM-kisojen siirrosta. Voin sanoa, että väite on täyttä roskaa. Emme pyytäneet heiltä mitään”, Čeferin toteaa.

Čeferin myös vahvistaa, että kesällä 2021 on yhä tarkoitus pelata 12 kaupungissa eri puolilla Eurooppaa.

”Jos jokin menee hankalaksi, voimme pelata yhdessätoista, yhdeksässä tai vielä vähemmällä määrällä stadioneita. Suunnitelma kuitenkin on se, että kaikki pysyy samana.”

Čeferin kiistää myös toisen esillä olleen väitteen: hänen mukaansa Uefa ei ole vaatinut seuroja päättämään kauttaan ja nostamaan mestariksi sarjataulukossa nyt ensimmäisenä olevan.

”Voin sanoa, että tämä ei ole totta. Tavoitteemme on saada pelattua liigat päätökseen emmekä ole suositelleet mitään tällaista millekään liitolle tai liigalle.”

Mestarien liigan tai Europpa-liigan aikataulusta Čeferin ei halunnut kommentoida mitään, koska otteluiden jatkumisen aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa. Myöskään viimeiseen mahdolliseen ajankohtaan hän ei ottanut kantaa.

”En halua sanoa mitään ennen kuin työryhmät ovat kokoontuneet. Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi kaikki riippuu siitä, milloin pystymme pelaamaan kamalan viruksen jälkeen.”

Lisäksi Čeferin kertoi, että hän oli yhteydessä Kansainväliseen jalkapalloliitto Fifaan tiistaina ennen EM-lopputurnauksen siirtopäätöstä. Fifan suunnitelmien mukaan uusimuotoinen laajempi seurojen MM-turnaus pelattaisiin ensi kesänä.

”Ainoa vaihtoehto mielestäni on se, että seurojen MM-turnausta ei järjestetä kesällä 2021.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat