HJK jakaa vessapaperit varastostaan Töölön ikäihmisille, MM-ralliorganisaatio lainaa tietokoneensa alakoululaisille - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

HJK jakaa vessapaperit varastostaan Töölön ikäihmisille, MM-ralliorganisaatio lainaa tietokoneensa alakoululaisille

Useat urheiluseurat ja -organisaatiot tarjoavat nyt omaisuuttaan apua tarvitseville.

HJK on yksi useista poikkeuksellisessa tilanteessa apuaan tarjonneista urheilutahoista. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Julkaistu: 18.3. 18:27, Päivitetty 18.3. 22:56

Suomalaiset urheiluseurat ja taustaorganisaatiot ovat keskiviikkona reagoineet koronaviruksen aiheuttamaan avuntarpeeseen.

Suomen MM-rallin organisaatio kertoi Twitterissä päivittäneensä organisaation kannettavat tietokoneet alakoululaisten opiskelukäyttöön.

”Oman tyttäreni koululuokan keskusteluissa nousi esille, ettei kaikilla ole koneita siirryttäessä etäopetukseen. Neste Rallissa meillä taas on aika iso määrä kannettavia tietokoneita, jotka eivät ole missään käytössä tapahtumien ulkopuolella”, kertoo AKK Sportsin vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen.

Kaikkiaan jaettavia tietokoneita on noin 40 kappaletta, joista kaikille ei ole vielä löytynyt uutta käyttäjää.

Helsingin Jalkapalloklubi puolestaan kertoi jakavansa Töölön jalkapallostadionin varastossa olevia vessapaperirullia lähiseudun iäkkäämmille asukkaille. Rullat on tarkoitus jakaa tarvitseville torstain aikana.

”Ei hamstrata vaan autetaan. Jos tarvitsette tai tunnette jonkun tarvitsevan, Klubi toimittaa huomenna”, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti twiittasi.

Porin Ässien pelaajat käyttivät kauden mittaan kertyneen sakkokassansa peruntuneen päätösmatkan sijaan Porin alueen yritysten tukemiseen. Pelaajat ostivat sakkokassallaan yritysten lahjakortteja noin 5 000 eurolla.

”Moni paikallinen yrittäjä tai pieni yritys on vaikeassa tilanteessa ja toivomme, että esimerkkimme rohkaisee myös muita kuluttamaan paikallisten yritysten palveluita”, joukkueen kapteenisto toteaa Ässien tiedottessa.