Formula 1 etsii kuumeisesti uusia kisapäiviä: kesätauko jo ennen kauden alkua, kausi saattaa päättyä vasta ensi vuonna - Urheilu | HS.fi

Formula 1 etsii kuumeisesti uusia kisapäiviä: kesätauko jo ennen kauden alkua, kausi saattaa päättyä vasta ensi vuonna

Formula ykkösten tallit haluavat lisäksi, että kaudelle 2021 suunnitellut uudistukset jäädytetään.

Koska formulakausi jatkuu? Kuva on viime kauden Monacon osakilpailusta.

19.3.2020 11:48

Formula ykkösten kausi ei ehtinyt alkaa ennen koronaviruspandemiaa. Formulaväki ehti saapua kauden avauskilpailuun Australiaan, mutta kisa viikonloppu peruttiin aivan viime hetkillä, kun yksi McLarenin henkilökuntaan kuuluva sai tartunnan.

Jo aiemmin Formula 1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn on väläytellyt mahdollisuutta, että kisoja ajettaisiin perinteisen kesätauon aikana elokuussa.

Nyt tämä mahdollisuus otetaan käyttöön, Kansainvälinen autourheiluliitto (FIA) tiedotti keskiviikkona, että kesätauko siirtyy maalis-huhtikuulle eli ennen kauden uutta alkua. Normaalin kesätauon aikana elokuussa tallien pitää olla lomalla 14 vuorokautta. Nyt tuo tauko on pidennetty 21 vuorokauteen, koska vähintäänkin alkuaika tauosta kuluu koronaviruskaranteeneissa.

Autosportin mukaan F1 ei ole sulkenut pois vaihtoehtoa, jonka mukaan kausi saattaisi jatkua vuoden 2021 alkupuolelle. Tässä olisi ajatuksena se, että kaudelle suunnitellut kaikki 22 osakilpailua pystyttäisiin ajamaan.

Koska kausi on joka tapauksessa poikkeuksellinen, tallit ehdottavat autoihin kohdistuvien uudistusten jäädyttämistä kauteen 2022, kertoo Motorsport.com.

Motorsportin mukaan kymmenestä tallista yhdeksän on suoraan tällä kannalla. Ferrari on pyytänyt lisäaikaa pohtimiseen, mitä seurauksia jäädyttämisestä olisi.

Motorsportin mukaan F1:n ja FIA:n johtajat osallistuvat tallien kanssa puhelinneuvotteluun, joka pidetään tänään torstaina.

Kaudelle 2021 F1-autoihin on tulossa merkittäviä muutoksia, muun muassa painoa nostetaan ja autojen vanteiden tuumakoko suurenee ja samalla renkaat ohenevat. Lisäksi talleille tulee kustannuskatto, johon ei kuitenkaan sisälly kuskien ja tallin kolmen avainhenkilön palkat.

Kauden ensimmäiset neljä kisaa on jo peruttu tai siirretty, mutta hyvin todennäköisesti myös Hollannin, Espanjan ja Monacon kisoja lykätään. F1 on ilmoittanut, että kausi alkaa ”toukokuun loppuun mennessä”, mutta Azerbaidžanin kisaa 8. kesäkuuta pidetään todennäköisenä kauden avauksena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat