Yhdysvaltojen yleisurheiluliitto vaatii Tokion olympialaisten siirtämistä koronaviruksen takia - Urheilu | HS.fi

Yhdysvaltojen yleisurheiluliitto vaatii Tokion olympialaisten siirtämistä koronaviruksen takia

Myös Espanja, Slovenia ja Kolumbia ovat kehottaneet KOK:ta siirtämään kisat, jos viruksen leviämistä ei kyetä patoamaan. Yhdysvaltojen uimaliitto tukee siirtoa.

21.3.2020 8:41 | Päivitetty 21.3.2020 16:55

Yhdysvaltojen yleisurheiluliitto vaatii Tokion olympialaisten siirtämistä koronaviruksen takia.

Yleisurheiluliiton (USA Track & Field) toimitusjohtajan Max Siegelin Yhdysvaltojen olympia- ja paralympiakomitealle lähettämässä kirjeessä todetaan, ettei olympiavalmisteluiden jatkaminen ”olisi urheilijoidemme etujen mukaista”.

Aiemmin lauantaina Yhdysvaltojen uimaliitto toivoi, että heinä–elokuussa järjestettävät Tokion olympialaiset siirrettäisiin ensi vuoteen. Uimaliitto lähestyi Yhdysvaltojen olympia- ja paralympiakomiteaa viestillä, jossa vaadittiin kisojen lykkäämistä koronaviruksen vuoksi.

Yhdysvallat voitti vuonna 2016 Rion olympia-altaissa 33 mitalia ja on ollut uinnin mahtimaa. Maan olympiakarsinnat on tarkoitus järjestää 21.–28. kesäkuuta

Ranskan uimaliitto liittyi Yhdysvaltojen rintamaan. Ranskan liitto kehotti Kansainvälistä olympiakomiteaa KOK:ta tutkimaan olympialaisten lykkäämisen mahdollisuutta.

Norjan keskusurheilujärjestö (NIF) puolestaan lähetti perjantaina Kansainväliselle olympiakomitealle (KOK) vetoomuksen Tokion kesäolympialaisten lykkäämiseksi.

KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille osoitetussa kirjeessä norjalaiset toivovat, että olympialaisissa kilpaillaan vasta, kun koronapandemia on saatu hallintaan.

”Norjalaisten urheilijoiden lähettäminen olympialaisiin tai paralympialaisiin ei ole perusteltua eikä toivottavaa ennen kuin pandemia on hallinnassa”, Norjan urheiluministeri Berit Kjöll totesi järjestön tiedotteessa.

NIF korosti huoltaan viruksen leviämisestä.

Kjöll vakuutti, että Norjassa ollaan valmiina myös omiin ratkaisuihin, jos KOK ei siirrä Tokion kisoja.

Myös Espanja, Slovenia ja Kolumbia ovat kehottaneet KOK:ta siirtämään kisat, jos viruksen leviämistä ei kyetä patoamaan.

Puolalainen kiekonheittäjä Piotr Malahcowski on ehdottanut kisojen siirtämistä marras- tai joulukuulle, ettei kisoja muistettaisi ”kuoleman pelinä”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat