Entinen F1-tallipäällikkö Flavio Briatore: ”Sain koronaviruksen jo joulukuussa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Entinen F1-tallipäällikkö Flavio Briatore: ”Sain koronaviruksen jo joulukuussa”

Briatore kertoo matkustelleensa Dubaissa ja Lähi-idässä.

Flavio Briatore kertoo olleensa sairaana joulukuussa. Kuva: Zuma

Julkaistu: 25.3. 14:11, Päivitetty 25.3. 14:38

Entinen formula 1 -sarjan tallipäällikkö, italialainen Flavio Briatore uskoo saaneensa koronavirustartunnan jo joulukuussa, vaikka tulevasta epidemiasta ei silloin ollut vielä tietoa.

Koronavirus lähti leviämään maailmalle Kiinasta vuoden vaihteessa ja on tartuttanut jo yli 400 000 ihmistä eri puolilla maapalloa.

Virus on iskenyt Kiinan lisäksi erityisen kovaa Italiaan, jossa kuolleita on jo enemmän kuin Kiinassa.

Briatoren, 69, mukaan hän sairastui joulukuussa ja oli heikossa kunnossa noin kymmenen päivän ajan, ja oireet täsmäävät koronavirukseen, mutta myös tavalliseen kausi-influenssaan.

”Minulla oli korkea kuume, hengittäminen oli vaikeaa ja keuhkoihin sattui. Lääkärini ei ymmärtänyt, mikä minua vaivasi”, Briatore kertoi italialaiselle LA7-kanavalle.

”Sitten viruksen aiheuttamien tartuntojen määrä räjähti, ja hän sanoi, että minulla oli varmasti ollut koronavirus jo joulukuussa.”

Briatore kertoo matkustaneensa Dubaihin ja Lähi-itään ennen sairastumistaan, mutta hän ei ollut käynyt Kiinassa.

”Onneksi kukaan läheisistäni ei sairastunut.”

Briatore muistetaan F1-sarjasta erityisesti Benettonin tallipäällikkönä. Michael Schumacher voitti kaksi ensimmäistä maailmanmestaruuttaan tallissa vuosina 1994 ja 1995.

Benetton juhli lisäksi valmistajien maailmanmestaruutta vuonna 1995.

Briatore oli tallipäällikkönä myös Renault-tallissa, kun Fernando Alonso voitti maailmamestaruuden vuosina 2005 ja 2006. Renault juhli samalla kahdesti myös valmistajien mestaruutta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta