Jääkiekkovarusteita valmistava Bauer kehitti koronavirukselta suojaavan visiirin sairaalakäyttöön - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koronavirus

Jääkiekkovarusteita valmistava Bauer kehitti koronavirukselta suojaavan visiirin sairaalakäyttöön

Idea Bauerin koronavirukselta suojaavasta visiiristä syntyi videopalaverissa, jossa pohdittiin epidemiaa helpottavia tuotteita.

Bauer on erityisest Kuva: Josh Holmberg / zuma

Julkaistu: 25.3. 17:55

Jääkiekkovarusteita valmistava Bauer on kehittänyt lääkäreille, sairaanhoitajille ja ensiavussa työskenteleville kasvot kokonaan peittävän visiirin, joka suojaa koronavirustartunnalta, kertoo kanadalainen rds.ca, jonka sivuilla on myös kuvia visiiristä.

”Olimme yhteydessä Quebecin alueen viranomaisiin ja kerroimme heille projektistamme. Odotamme heidän hyväksyntäänsä ja olemme valmiita julkaisemaan tuotteemme heti, kun meille näytetään vihreää valoa. Pystymme toimittamaan ensimmäiset visiirit jo ensi viikolla”, kertoo Bauerin tuotekehittelystä vastaava varatoimitusjohtaja Dan Bourgeois.

Idea visiiristä syntyi ideakehittelyssä, joka tehtiin videoneuvotteluna. Tavoitteena oli nimenomaan kehittää jotain, mistä olisi apua koronaviruspandemiassa.

Bourgeioisin mukaan Bauerilla on materiaalit 10 000 visiirimaskin valmistamiseen. Aluksi tuotanto voisi olla 2 000 visiiriä päivässä, mutta Bourgeioisin mukaan sitä pystytään lisäämään riippuen sairaaloiden ja ensiavun tarpeesta.

Myös Montrealin poliisi on kiinnostunut Bauerin kehittämästä visiiristä. Jopa 50 000 kappaleen tilauksesta on puhuttu, kertoo rds.ca.

Bauer on ilmoittanut, että se ei aio lyödä rahoiksi visiirillään, vaan pyrkii saamaan tuotantokustannukset katettua. Yhden visiirin tuotantokustannukset ovat kuusi Kanadan dollaria (alle neljä euroa).

Koronavirus|Joensuulainen suksivoideyhtiö ryhtyi lennosta käsidesin pop up-valmistajaksi

Patrik Laineen mailat turvattu – Bauer saamassa uuden omistajan ja toiminnalleen jatkoa

Seuraa uutisia tästä aiheesta