Hiihdon ”maailmancuptasoinen” sprinttikisa käydään Olympiastadionilla tammikuussa 2021 – sen jälkeen latu on kuukauden auki kaupunkilaisille - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Maastohiihto

Hiihdon ”maailmancuptasoinen” sprinttikisa käydään Olympiastadionilla tammikuussa 2021 – sen jälkeen latu on kuukauden auki kaupunkilaisille

Helsingin Olympiastadionilla on nähty vuosikymmenien aikana paljon urheilua, mutta koskaan aiemmin siellä ei ole järjestetty varsinaisia hiihtokilpailuja.

Uusitun Helsingin Olympiastadionin pohjoispuolta.

Uusitun Helsingin Olympiastadionin pohjoispuolta. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 25.3. 20:08

Uusitulla Helsingin Olympiastadionilla käydään maastohiihdon maailmancuptasoiset sprintit ensi vuoden tammikuussa. Kisa ei kuitenkaan kuulu maailmancupin kalenteriin vaan se käydään kutsukisana.

Kisan jälkeen 26. tammikuuta Stadionille ja sen lähiympäristöön rakennettava sprinttilatu avautuu kuukaudeksi kaupunkilaisten ja hiihtoharrastajien käyttöön.

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman vastuullisena järjestäjänä on Suomen Hiihtoliiton omistama kaupallinen yhtiö Nordic Ski Finland Oy.

Stadionin sprintti osuu Salpausselän kisojen jälkeiselle tiistaille, joten kilpailuun on odotettavissa maailman parhaita maastohiihtäjiä.

”Tällaista tapahtumaa on toivottu jo pitkään. On ainutlaatuista päästä hiihtämään legendaariselle Olympiastadionille. Hienoa, että latu jää pääkaupunkilaisten käyttöön”, Krista Pärmäkoski sanoo tiedotteessa.

Lisäksi stadionille rakentuu järjestäjien mukaan lumiliikunnan ”ihmemaa”, jossa tarjolla on lumipelejä ja -leikkejä suksilla, hyppäämistä ja temppuilua.

Nordic Ski Finlandin toimitusjohtaja Jari Töykkä sanoo, että tavoitteena on luoda uudenlaista liikuntakulttuuria Suomeen.

”Haluamme tarjota suomalaisille elämyksiä, joita he eivät ole koskaan aiemmin kokeneet”, Töykkä sanoo.

Olympiastadion on ollut lukuisten urheilulajien ja tapahtumien näyttämönä. Koskaan aiemmin siellä ei kuitenkaan ole järjestetty varsinaisia hiihtokilpailuja.

Peruskorjatun ja suurelta osin uudelleen rakennetun Olympiastadionin on määrä valmistua kesäkuun lopulla. Avajaiskonsertti on merkitty elokuulle, jos koronavirusepidemia ei muuta aikataulua.

Olympiastadion|Helsingin Olympiastadionin rakentaminen jatkuu lähes ennallaan koronaviruksesta huolimatta – nurmikin on upeassa kunnossa