Guardian: Nyrkkeilyn olympiakarsintoihin osallistuneilla turkkilaisilla todettu koronavirus, karsinnoissa oli mukana viisi suomalaista - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tartunnat

Guardian: Nyrkkeilyn olympiakarsintoihin osallistuneilla turkkilaisilla todettu koronavirus, karsinnoissa oli mukana viisi suomalaista

Olympiakarsinnat järjestettiin Lontoossa, jossa Turkin nyrkkeilyliiton puheenjohtajan mukaan myös koronavirustartunnat ovat tulleet.

Olympiakarsintoja oteltiin maaliskuun puolivälissä Lontoossa. Kuva: mitchell gunn / zuma

Julkaistu: 25.3. 22:12, Päivitetty 25.3. 22:30

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) kohtaa syytöksiä asettamisesta urheilijoita terveysuhan alle, sillä kahdella Lontoon olympiakarsintaan osallistuneella turkkilaisella nyrkkeilijällä on todettu koronavirus, kun he palasivat kotimaahansa.

Asiasta kertoo Guardian. Lisäksi Turkin joukkueen päävalmentajalla on todettu koronavirus.

Karsintoihin osallistui myös viisi suomalaista nyrkkeilijää, muun muassa Mira Potkonen, mutta hän ei ehtinyt otella. Kaikkiaan maaliskuun puolivälissä järjestetyissä karsinnoissa oli mukana 350 nyrkkeilijää.

Karsinnat lopulta keskeytettiin koronaviruspandemian takia.

Nyt Turkin nyrkkelyliiton puheenjohtaja Eyup Gozgec väittää, että tartunnat tulivat Lontoossa ja että karsintoja ei olisi pitänyt koskaan järjestää.

”Se oli vastuutonta. Ja tulos: valitettavasti joukkueestamme kolme on saanut positiivisen testituloksen.”

Gozgec sanoo Guardianille, että hän tekee asiasta valituksen KOK:lle. Gozgecin mukaan ottelupaikassa tai hotellissa ei ollut riittävästi varauduttu koronavirukseen. Hän on myös lähettänyt muiden maiden nyrkkeilyliitoille kirjeen, jossa hän ilmaisee turhautumisensa.

Gozgecin mukaan kaikki kolme covid-19-tautiin sairastunutta ovat hyvässä kunnossa.

KOK ei ole kommentoinut tapausta.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat