Lauri Markkanen tyrmää NBC:lle väitteet, että sydänvaivat olisivat johtuneet punaisen lihan välttämisestä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koripallo

Lauri Markkanen tyrmää NBC:lle väitteet, että sydänvaivat olisivat johtuneet punaisen lihan välttämisestä

Markkanen epäilee vaivoja stressireaktioksi siitä, että oli joutua auto-onnettomuuteen päivää ennen peliä.

Lauri Markkanen ei ole syönyt punaista lihaa sitten joulukuun 2017.

Lauri Markkanen ei ole syönyt punaista lihaa sitten joulukuun 2017. Kuva: Ville Vuorinen

Julkaistu: 26.3. 18:44

NBA-koripalloilija Lauri Markkanen sanoo NBC Sportsin verkkosivuilla, että hänen viime kauden sydänvaivansa eivät johtuneet ruokavaliosta, joka ei sisällä enää punaista lihaa.

”Se ei johtunut siitä, sillä olin ollut siinä vaiheessa jo kauan samalla ruokavaliolla. Minulla on kokki ja hän pitää huolen siitä, että saan tarpeeksi proteiinia”, Markkanen sanoo.

Markkasen sydänongelmat tulivat julkisuuteen reilu vuosi sitten. Hänet otettiin penkille kesken ottelun ja hän oli kuuden pelin verran pois Chicago Bullsin kokoonpanosta. Markkasen sydän löi normaalia nopeammin, mutta testitulokset olivat normaalit.

Markkasen mukaan hänen natriumtasonsa olivat tapahtuma-aikaan liian alhaiset. Lisäksi hän epäilee syyksi korkeaa stressitasoa. Markkanen kertoo, että päivää ennen tapahtunutta hän oli joutua auto-onnettomuuteen Chicagossa. Markkasen mukaan punaisia päin ylinopeutta ajanut auto oli törmätä hänen autonsa kylkeen.

Markkanen kertoo olevansa tyytyväinen ruokavalioonsa. Hän syö yhä kalaa ja kanaa, mutta edellisen pihvin syömisestä on jo tovi. Sen hän sanoo syöneensä 6. joulukuuta vuonna 2017 pelatun vierasottelun jälkeen Indianassa. Eli täsmälleen samana päivänä kuin Suomen itsenäistymisestä tuli sata vuotta.

Lihansyönti aiheutti koripalloilijalle niin täyden olon, että se häiritsi harjoittelua. Hän sanoo tuntevansa olonsa kevyemmäksi nykyisellä ruokavaliolla. Myös maitotuotteet Markkanen on hylännyt.

Vaihdon jälkeen Markkanen sanoi tuntevansa, että harjoituksen voisi aloittaa heti syömisen jälkeen, vaikka ei niin tehnytkään.

”Asia ei mene kaikilla samoin, mutta itselleni liha ja maitotuotteet aiheuttivat sen, että jouduin istumaan puoli tuntia paikoillani liikkumatta. Olin niin täynnä”, Markkanen sanoo.