Kiekko-Espoo hakee paikkaa Mestikseen: ”Liigasta puhuminen on vielä hyvinkin ennenaikaista” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Espoo

Kiekko-Espoo hakee paikkaa Mestikseen: ”Liigasta puhuminen on vielä hyvinkin ennenaikaista”

Kun urheilulliseen nousuun ei ollut mahdollisuutta, tavoittelee Kiekko-Espoo toista Mestiksen ensi kauden lisäpaikoista nyt kabinettipäätöksellä.

Kiekko-Espoo pelaisi ottelunsa Mestiksessä Tapiolan Metro-areenalla. Kuva: Kimmo Penttinen

Julkaistu: 27.3. 14:21, Päivitetty 27.3. 14:30

Jääkiekon Suomi-sarjan kärkiseuroihin kuuluva Kiekko-Espoo hakee odotetusti paikkaa ensi kaudeksi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Mestikseen.

Jääkiekkoliitto päätti torstaina, että kaksi Suomi-sarjan välieräjoukkuetta voi saada paikan Mestikseen lisenssimenettelyn kautta.

”Päätös oli meille luonnollinen, koska tavoitteenamme oli Mestis-karsinta ja lähdimme tälle kaudelle aidosti tavoittelemaan urheilullista nousua”, kertoo Kiekko-Espoo Oy:n puheenjohtaja Ami Rubinstein.

Rubinsteinin mukaan seura oli ennen kauden ennenaikaista päättämistä valmistautunut ensi syksyksi sekä Suomi-sarjassa että Mestiksessä pelaamisen vaihtoehtoihin.

Puheenjohtaja uskoo oman seuransa hakemukseen.

”Meidän näkökulmasta uskomme, että täytämme nyt julkaistut kriteerit sekä urheilullisesti, olosuhteiden puolesta että taloudellisesti”, Rubinstein toteaa.

Mestiksen pelaaminen lisäisi Rubinsteinin mukaan kuluja Suomi-sarjaan verrattuna, muttei dramaattisesti.

Jääkiekkoliiton torstaisen päätöksen myötä Mestikseen tarjotaan ensi kaudeksi kahta lisäpaikkaa haettavaksi Suomi-sarjan neljälle parhaalle.

Kiekko-Espoon lisäksi paikkaa voivat hakea Forssan Palloseura, Porvoon Hunters sekä jyväskyläläinen D-Kiekko.

Menettelyllä pyritään varmistamaan, että Mestiksessä pelaa riittävä määrä joukkueita, vaikka jokin tämän kauden seuroista joutuisi luopumaan sarjasta kesken ensi kauden.

Lue lisää: Kiekko-Espoo voi palata Mestis-kartalle: sarjan joukkuemäärä kasvaa, eikä mikään joukkue putoa

Kauden äkillinen päättyminen koronavirusepidemian vuoksi on iskenyt urheiluseuroihin rajusti. Kiekko-Espoo ei ole poikkeus.

Välierissä pelaamatta jäi ainakin yksi kotiottelu, minkä lisäksi odotukset Mestiksen karsintoja kohtaan olivat kovat.

”Karsintojen peruuntuminen oli ikävää sekä tuottojen että yhteisöllisyyden rakentumisen kannalta. Karsinnat olisi ollut optimaalinen tilaisuus laajentaa kannattajajoukkoa entisestään. Pelit olisivat olleet tunnelmaltaan ja hengeltään sellaisia, että varmasti olisi saatu paljon elinikäisiä ystäviä mukaan”, Rubinstein harmittelee.

Tulevalla kaudella Mestis on täysin suljettu sarja, sillä siitä ei voi nousta eikä pudota. Vaikka Rubinstein kokee avoimen sarjan olevan urheilullisesti paras vaihtoehto, on hänen mielestään sarjan sulkeminen ensi kaudeksi perusteltua.

”Mestiksen ja liiton perustelujen myötä ymmärrän päätöksen nyt poikkeuksellisina aikoina. Uskon, että isossa kuvassa se on koko suomalaisen kiekon edun mukaista”, Rubinstein toteaa.

Kun nykyinen Kiekko-Espoo perustettiin keväällä 2018, asetettiin pitkän tähtäimen tavoitteeksi paikka korkeimmalla tasolla Liigassa. Paikka Mestiksessä olisi askel kohti tuota päämäärää.

”Asioiden toimessa hyvin, Espoolla on täydet mahdollisuudet olla liigakaupunki. Asioita täytyy kuitenkin rakentaa rauhassa ajan kanssa, joten Liigasta puhuminen on vielä hyvinkin ennenaikaista”, Rubinstein rauhoittelee.

Liigakiekkoa pelattiin Espoossa viimeksi kaudella 2015–2016, joka jäi Bluesin taipaleen viimeiseksi.

Ennen Kiekko-Espoota uutta nousua ehti yrittää jo Espoo United, joka kuopattiin kuitenkin konkurssin vuoksi vain kahden Mestis-kauden jälkeen keväällä 2018.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat