Jalkapallon ja jääkiekon naisten arvokisat nousevat tärkeiden tv-ohjelmien listalle: ”Nykyinen lista ei tätä päivää” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tasa-arvo

Jalkapallon ja jääkiekon naisten arvokisat nousevat tärkeiden tv-ohjelmien listalle: ”Nykyinen lista ei tätä päivää”

Yhteiskunnallisesti merkittävien urheilutapahtumien lista laadinnasta on kulunut pian 15 vuotta. Sen jälkeen muun muassa naisten urheilutapahtumien katsojaluvut ovat nousseet ja naisten urheilun asema ratkaisevasti vahvistunut.

Noora Räty on naisten jääkiekkomaajoukkueen luottovahti. Vuoden 2019 MM-kotikisoissa Suomi sai hopeaa.

Julkaistu: 27.3. 15:27

Jääkiekon ja jalkapallon naisten arvoturnaukset ovat nousemassa televisioitavien yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listalle.

Suomi on määritellyt asetuksella tapahtumat, jotka on televisioitava siten, että merkittävä osa suomalaista voi seurata niitä maksutta joko suorana tai nauhoitettuna lähetyksenä.

Lista laadittiin, kun maksukanavat alkoivat yleistyä urheilusisältöjen esittäjänä 2000-luvulla.

Liki 15 vuotta sitten laaditulla listalla on turvattu muun muassa miesten jalkapallon arvoturnausten ratkaisuotteluiden, Suomen otteluiden ja jääkiekon miesten MM-kisojen vapaa näkyvyys.

Liikenne- ja viestintäministeriö on aloittanut työn listan päivittämiseksi, sillä se ei vastaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vaatimuksiin.

Listan laatimisen jälkeen muun muassa naisten urheilutapahtumien katsojaluvut ovat nousseet ja naisten urheilun asema ratkaisevasti vahvistunut.

”Nykyinen yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien lista ei vastaa tätä päivää”, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka sanoo tiedotteessa.

”On syytä tarkastella myös naisten suuria urheilutapahtumia ja paraolympialaisia. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen on tärkeää.”

Harakan mukaan samalla on syytä urheilulajien keskinäisen suosion muutosta ja olisiko listaa syytä täydentää uusilla urheilulajeilla.

Listan lajikirjoa ei haluta kuitenkaan laventaa liikaa, sillä se voisi vähentää mediayhtiöiden kiinnostusta pienempiin lajeihin.

Jalkapallon ja jääkiekon arvoturnausten lisäksi listalla ovat jo talvi- ja kesäolympialaiset, hiihdon MM-kisat ja yleisurheilun MM- ja EM-kisat.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat