Hallitseva voittaja haluaisi siirtää Ranskan ympäriajon myöhempään ajankohtaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Pyöräily

Hallitseva voittaja haluaisi siirtää Ranskan ympäriajon myöhempään ajankohtaan

Kesä-heinäkuussa kilpailtava Ranskan ympäriajo on viimeisiä kesän suurkilpailuita, joita ei ole vielä siirretty tai peruttu.

Egan Bernal ajoi Riemukaaren ohi viime heinäkuussa Ranskan ympäriajon johtajan keltainen paita päällään. Kuva: Gonzalo Fuentes / REUTERS

Julkaistu: 31.3. 21:21

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon hallitseva voittaja Egan Bernal toivoo, ettei kilpailua ajettaisi alkuperäisenä ajankohtana kesä–heinäkuussa.

Ranskan ympäriajo eli Tour on harvoja tulevan kesän suurkilpailuita, joita ei ole ainakaan vielä siirretty tai peruttu koronaviruspandemian takia. Monet uskovat, ettei ympäriajoa voida ajaa kaavaillusti.

Bernal kommentoi Kolumbian pyöräilyliiton Instagram-livessä ja liiton kotisivuilla, että koronavirus on jo vaikuttanut Touriin, sillä ajajat eivät pääsisi kilpailuun keskenään samoista lähtökohdista.

Koronaviruspandemia on keskeyttänyt pyöräilykilpailut. Monilla ammattipyöräilijöillä harjoitteleminen on tällä hetkellä vaikeaa liikkumisrajoitusten takia.

Harjoitustauolla olevan kolumbialaispolkijan mukaan olisi kuitenkin tärkeää, että pyöräilyn suurimmat etappikisat pystyttäisiin ajamaan jossain vaiheessa, jos koronavirus sen sallii.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat