Venäläinen urheilusivusto hyökkäsi hämmentävästi Kaisa Varista vastaan: ”väärinkohdellun” venäläisen ampumahiihtäjän käry unohtui - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Doping

Venäläinen urheilusivusto hyökkäsi hämmentävästi Kaisa Varista vastaan: ”väärinkohdellun” venäläisen ampumahiihtäjän käry unohtui

Venäläinen urheilusivusto pyrkii osoittamaan, että muutkin käryävät dopingista kuin venäläiset ampumahiihtäjät.

Kaisa Varis (oik.) voitti 11. tammikuuta 2008 Ruhpoldingissa 7,5 kilometrin sprinttikisan. Svetlana Sleptova tuli toiseksi. Kuva: Michael Dalder / reuters

Julkaistu: 8.4. 13:14, Päivitetty 8.4. 18:17

Venäläinen urheilusivusto Championat hyökkää voimakkaasti Kaisa Variksen tammikuussa 2008 voittamaa ampumahiihdon maailmancupin voittoa vastaan. Sivuston mielestä kahdesti kärynnyt Varis ryösti voiton venäläiseltä Svetlana Sleptsovalta.

Hyökkäyksen tarkoituksena on osoittaa, että muutkin kuin venäläiset ovat kärynneet. Esimerkki löytyi 12 vuoden takaa.

Jo jutun alussa mainitaan, että ”nykyisin on tapana teeskennellä, että ampumahiihdon dopingongelma koskee vain venäläisiä”. Sivusto korostaa, että dopingista kärynneen Aleksander Loginovin näkeminen palkintokorokkeella loukkaa muiden maiden urheilijoita, vaikka Loginov on suorittanut rangaistuksensa ja ollut pitkään puhdas urheilija.

Championat ei hyökkää pelkästään kahdesti dopingista kärynnyttä Varista vastaan vaan myös Suomen dopingkontrollia kohtaan.

”Suomessa dopingkontrolli ei ole yhtä tiukkaa kuin kansainvälisellä tasolla”, sivusto toteaa.

Varista paheksutaan sivuotolla etenkin siksi, että urheilija valitti tuolloin saamastaan tuomiosta, ja käry kumottiin, jolloin Varis saikin pitää voittonsa.

Sivuston mielestä Variksen voitto oli siksikin harmillinen, koska se vei Sleptsovalta uran avausvoiton maailmancupissa. Sittemmin Sleptova voitti kyllä maailmancupin osakilpailuja ja myös viestissä olympiakultaa – sekä kärysi jälkeenpäin dopingista siten, että hänen kauden 2013–2014 tulokset mitätöitiin.

Varis-jutussa Championat ei maitse Sleptsovan käryä, josta päätös tuli vasta viime helmikuussa. Sen sijaan jutussa on linkki helmikuiseen uutiseen Sleptovan kärystä, joka sivuston mielestä romahduttaa ampumahiihtäjän uran.

Championat huomauttaa, että ”onneksi kilpailukielto alkaa vasta keväältä 2013” eli vuoden 2010 olympiakulta säilyy. Sivuston mielestä Kansainvälinen ampumahiihtoliitto tarkoituksella ajoitti uutisen ampumahiihdon MM-kisojen alle.

doping|Kaisa Varis: Haluan kilpailla

Kaisa Varis aikoo väitellä oikeustieteen tohtoriksi

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat