”Se on ajatuksena mahdoton” – Suomen MM-rallin järjestäjät tyrmäävät ehdotuksen kahdesta peräkkäisestä kilpailusta Jyväskylässä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Ralliautoilu

”Se on ajatuksena mahdoton” – Suomen MM-rallin järjestäjät tyrmäävät ehdotuksen kahdesta peräkkäisestä kilpailusta Jyväskylässä

Fordin tallipäällikkö ehdottaa muutoksia rallin MM-sarjan nykyiseen formaattiin. AKK-Motorsportin puheenjohtaja Jarmo Mahonen vastaa, ettei muutoksia voi tehdä hatusta tempaisemalla. Tämän vuoden Jyväskylän rallista päätös viimeistään ennen juhannusta.

Kalle Rovanperän vauhtia Leustun erikoiskokeella viime vuonna Jyväskylän MM-rallissa.

Julkaistu: 10.4. 12:00

Fordin tallipäällikkö Richard Millener haluaa lisää joustavuutta rallin MM-sarjan nykymalliin.

Yhtenä uudistuksena Millener ehdottaa, että samassa paikassa voitaisiin ajaa kaksi MM-rallia viikon välein.

”Jos ajatelleen oikein radikaalisti, niin voitaisiinko niin tehdä? Nyt tarvitsemme sitä, että promoottori osaa ajatella asioita vähän eri tavalla. Nyt siihen on varsinkin hyvä mahdollisuus kauden 2020 loppua ajatellen” Millener pohtii DirtFish-sivustolla.

Koronaviruspandemian takia myös rallin MM-sarja on keskeytetty. Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on siirretty hamaan tulevaisuuteen

Vaikea tilanne luo painetta tuleviin osakilpailuihin ja niiden järjestämiseen. Seuraavaksi liipaisimella on heinäkuulle ajoitettu Safari-ralli Keniassa.

Suomen MM-ralli on määrä ajaa elokuun alussa. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Jyväskylässä tuskin kuitenkaan voitaisiin kilpailla.

”Se on ajatuksena mahdoton. Siihen ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia. Tielupia on vaikea saada, koulut ovat alkaneet, eikä ole tarpeeksi majoitustilaa”, AKK-Motorsportin puheenjohtaja Jarmo Mahonen sanoo.

Mahosen mukaan formula ykkösissä voitaisiin ajaa vaikka tiistaisin, mutta rallin siirtäminen ei käy käden käänteessä.

”Varmaan löytyisi paljonkin vaihtoehtoja, miten konseptia voi muuttaa. Ihan hatusta ei voi tempaista, vaan formaatin muutoksiin pitää olla riittävästi aikaa, noin puolitoista vuotta”, sanoo Mahonen, joka on Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n entinen rallipomo.

AKK-Motorsportin puheenjohtajaksi eläkkeellä ollut Mahonen valittiin marraskuussa 2019.

Jos koronavirusepidemia jatkuu pitkälle kesään, myös Jyväskylän MM-ralli on vaakalaudalla.

Päätös kilpailun ajamisesta tehdään Mahosen mukaan viimeistään kesäkuussa ennen juhannusta.

”Aika alkaa kulua loppuun. Taloudelliset sitoumukset alkavat painaa päälle. Yritetään selvitä mahdollisimman kuivin jaloin, ettei tulisi miljoonatappioita”, Mahonen sanoo.

Rallin nykyformaatissa kilpailu alkaa testipätkällä ja yleensä yhdellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana. Muuten rallit kestävät perjantaista sunnuntaihin.

”Loogisesti on hyvin vaikeaa mahduttaa kaikkia kisoja enää loppuvuodelle. Siksi pitäisi miettiä vaihtoehtoja”, Millener sanoo sivustolla.

Katso juttu tästä linkistä: https://www.dirtfish.com/rally/wrc/m-sport-boss-wants-wrc-format-flexibility-amid-crisis/

Ralliautoilu|Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen huolissaan rallin MM-sarjasta: ”Ei pysty sanomaan, miten tulevaisuus menee”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat