Olympiavoittaja Sarah Sjöströmillä on jännittävä teoria: moni urheilija palaa kilpailutauolta elämänsä vireessä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Uinti

Olympiavoittaja Sarah Sjöströmillä on jännittävä teoria: moni urheilija palaa kilpailutauolta elämänsä vireessä

Sarah Sjöström on huomannut levon ja kilpailutauon myönteiset vaikutukset.

Ruotsin Sarah Sjöström kilpaili Helsingissä keväällä 2019.

Julkaistu: 12.4. 13:46

Ruotsalaisella olympiavoittajalla Sarah Sjöströmillä on mielenkiintoinen teoria koronaviruksen aiheuttamasta kilpailutauosta. Hän uskoo, että se vaikuttaa myönteisesti monen urheilijan suorituskykyyn.

Sjöström kertoo Expressenin haastattelussa, että hän on löysännyt harjoitteluaan, kun olympialaisia on siirretty ja muut kilpailut peruttu pitkälle kesään.

”Olen säntäillyt viime vuodet hullun lailla joka suuntaan, mutta nyt olen ollut kotona Tukholmassa pidempään kuin aikoihin”, Sjöström kertoi.

”Olen saanut tilaisuuden levätä. Se saattaa olla jotain mitä olen kaivannut jo pitkän aikaa. Siihen vain ei ole ollut aikaa.”

Sjöström on harjoitellut joka aamu, mutta päivän toisen harjoituksen hän on tehnyt vain satunnaisesti.

”Minulla on tunne, että monet urheilijat palaavat kisoihin elämänsä kunnossa. Monet ovat harjoitelleet liikaa ja joutuvat nyt väkisinkin lepäämään tavallista enemmän. Uskon monien palaavan sen ansiosta kisoihin todella, todella vahvoina.”

Kilpailutauko on ollut myös henkisesti helpotus Sjöströmin kaltaiselle urheilijalle, joka on kilpaillut olympiatasolla toistakymmentä vuotta.

”Huomaan tosiaan, että pieni rentoutuminen on tehnyt hyvää minulle, vaikka rakastan kilpailemista”, Sjöström paljasti.

Sjöström, 26, on edustanut Ruotsia Pekingin 2008, Lontoon 2012 ja Rion 2016 olympialaisissa. Tokion kisat voivat jäädä viimeisiksi hänen urallaan.

”Voisin ajatella jatkamista 2024 olympialaisiin, jos myös 50 metrin perhosuinti tulisi olympiaohjelmaan. Silloin voisin osallistua 50 metrin perhoseen ja vapaaseen”, Sjöström pohdiskeli.

”Treeni 100 metrin perhosuintiin on niin rankkaa, että siitä ei taida enää tulla mitään neljän vuoden päästä.”

Tokion olympialaisten siirtopäätökseen Sjöström suhtautui rauhallisesti.

”Poikaystäväni äiti on entinen epidemiologi. Hän varoitti jo tammikuussa, että olympialaisia tuskin järjestetään tänä vuonna. Ehdin sen takia valmistautua päätökseen. Siirtopäätös olisi tuntunut varmasti pahemmalta joskus 18–19-vuotiaana.

Sjöström on perhos- ja vapaauinnin moninkertainen ME-uimari. Hän on moninkertainen maailman- ja Euroopan mestari sekä 100 metrin perhosuinnin olympiavoittaja.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat