Jalkapallo-HIFK lomauttaa henkilökuntaa ja leikkaa pelaajien palkkoja noin 25 prosentilla: ”Epätietoisuus kauden alkamisesta on niin iso” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Jalkapallo-HIFK lomauttaa henkilökuntaa ja leikkaa pelaajien palkkoja noin 25 prosentilla: ”Epätietoisuus kauden alkamisesta on niin iso”

HIFK:n loppukauden pelaajabudjetti pienenee palkkoja leikkaamalla noin neljäsosan. Toimitusjohtaja Christoffer Perret kuvailee nyt tehtäviä toimenpiteitä suhteellisen rankoiksi.

HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtaja Christoffer Perret seuran lehdistötilaisuudessa 14. toukokuuta 2019.

Julkaistu: 17.4. 19:34, Päivitetty 17.4. 20:13

Viimeisen viikon aikana käytyjen yt-neuvotteluiden lopputuloksena HIFK:n jalkapallon edustusjoukkueen toimintaa hallinnoiva HIFK Fotboll Ab lomauttaa suurimman osan toimistohenkilökunnastaan ja valmentajistaan. Lomautukset kestävät ensi tiistaista eteenpäin enintään 90 päivää.

”Tällä hetkellä epätietoisuus kauden alkamisesta on niin iso, että jouduimme tekemään suhteellisen rankat leikkaukset. Kun emme tiedä miten pitkälle rahojen pitäisi riittää, joudumme tässä vaiheessa lomauttamaan ainakin osan väestä maksimiajaksi”, sanoo toimitusjohtaja Christoffer Perret seuran verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

”Pyrimme siihen, että saisimme porukan edes osa-aikaisesti takaisin töihin. Tiedotus, markkinointi ja verkkokauppa pyörivät ainakin, koska se on meille tässä poikkeusajassa tärkeää. Myyntiäkin yritämme mahdollisuuksien mukaan edistää.”

Samalla HIFK leikkaa myös pelaajien palkkoja. Tiedotteessa kerrotaan, että pelaajien kanssa yhteisymmärryksessä luotu ratkaisu säästää loppukauden palkkakuluista noin neljäsosan.

Aiemmin Perret kertoi HS:lle, että pelaajien lomautukset haluttiin välttää erityisesti siksi, jotta ulkomaiset pelaajat eivät lähtisi joukkueesta.

Lue lisää: Veikkausliigan taloustuska kaatuu pelaajien niskaan: ”Tukea tarvitaan, ei tämä muuten onnistu”

HIFK:n kapteeni Hannu Patronen toteaa tiedotteessa, että pelaajat halusivat auttaa seuraa selviytymään meneillään olevan kriisin yli.

”Halusimme kantaa oman osamme ja samalla valmistautua kauteen mahdollisimman hyvin, joka käytännössä tarkoitti lomautuksien välttämistä. Pääsimme lopputulokseen, jossa tavoitteet täyttyvät”, Patronen kommentoi.

Useat muut Veikkausliigan seurat ovat leikanneet pelaajien palkkoja jo aiemmin. Toistaiseksi rajuimpiin toimenpiteisiin on päätynyt FC Honka, joka kertoi maaliskuun lopulla lopettavansa palkanmaksun edustusjoukkueen pelaajille kokonaan kahden viikon kuluttua.

Koronavirus|Veikkausliigan taloustuska kaatuu pelaajien niskaan: ”Tukea tarvitaan, ei tämä muuten onnistu”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu