Teemu Pukin joukkue saatetaan armahtaa karsiutumiselta, jos koronavirus päättää kauden - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Teemu Pukin joukkue saatetaan armahtaa karsiutumiselta, jos koronavirus päättää kauden

Brightonin omistaja vaatii, että karsiutumista ei päätetä pistekeskiarvolla.

Teemu Pukin edustama Norwich saattaa saada pelata toisen kauden Valioliigassa, jos koronavirus keskeyttää kauden. Säilyminen pelaamalla vaatisi vahvaa loppukautta. Kuva: Action Foto Sport

Julkaistu: 19.4. 9:26, Päivitetty 19.4. 9:57

Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin edustaman Norwichin tilanne näytti tukalalta siinä vaiheessa, kun jalkapallon Valioliigan kausi jäi kesken maaliskuussa. Norwich oli sarjassa viimeisenä, ja joukkueella oli eroa säilymiseen kuuden pisteen verran.

Jos kausi pelataan normaalisti loppuun, Norwich on erittäin todennäköinen karsiutuja. Saman pistetahdin säilyessä kauden loppuun asti toisi Norwichille nipin napin sen pistemäärän, joka säilyjillä on tässä vaiheessa, mutta oletettavasti paremmat joukkueetkaan eivät jää ilman pisteitä.

Sarjassa 15. sijalla olevan Brightonin omistaja Tony Bloom asettui lauantaina vahvasti karsiutumassa olevien joukkueiden puolelle. Bloom sanoi, että yhdenkään joukkueen ei pitäisi karsiutua, mikäli kautta ei saada pelattua loppuun. Karsiutujien ratkaisemisessa on esitetty käytettäväksi pistekeskiarvoa.

”En pidä ymmärrettävänä sitä, että joukkue ei saa pelata kautta loppuun ja voi karsiutua 0,2 pisteen erolla tässä järjestelmässä, joka ei myöskään ota huomioon sitä, kuinka kovia joukkueita vastaan on ehtinyt pelata”, Bloom sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Mestaruus voidaan jakaa, Liverpool ansaitsee sen ilmiselvästi. Europaikatkin voidaan jakaa tällä kriteerillä. Mutta en pysty näkemään tilannetta, jossa riittävän suuri osa joukkueista äänestäisi pistekeskiarvon käyttämistä karsijoihin. Etenkään, kun huomioi prosenttiosuuden (70 prosenttia), minkä läpimeno vaatii.”

Kauden keskeytyessä karsiutujien paikoilla olivat Norwichin lisäksi Aston Villa ja Bournemouth.

Pukki pelaa Norwichissa pitkällä sopimuksella. Hän solmi 3+1-vuotisen sopimuksen viime kesänä sen jälkeen, kun seura oli noussut Valioliigaan.

Norwichissa vietetty aika on ollut Pukille menestyksekästä. Ensimmäisellä kaudellaan 2018–19 hän teki kaikkiaan 30 maalia joukkueelle. Tällä kaudella Valioliigassa Pukki on osunut 11 kertaa. Lukema riittää Valioliigan maalitilastossa jaettuun 11. sijaan. Eniten maaleja on tehnyt 19 kertaa osunut Leicesterin Jamie Vardy.

Suomessa Pukki valittiin tammikuun Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi. Seurajoukkueen onnistumisen lisäksi Pukki kuului maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin, kun Suomi varmisti historiansa ensimmäisen lopputurnauspaikan selviytymällä karsinnoista EM-kisoihin.

Ensi kesälle suunnitellut EM-kisat on siirretty koronaviruksen takia kesälle 2021.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat