Rokotevastainen Novak Djokovic sanoi olevansa pulassa, jos tenniksessä vaaditaan rokotteen ottamista ennen kuin pääsee pelaamaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Rokotevastainen Novak Djokovic sanoi olevansa pulassa, jos tenniksessä vaaditaan rokotteen ottamista ennen kuin pääsee pelaamaan

Tennispiireissä puhutaan jo siitä, että turnauksia ei pitäisi järjestää lainkaan ennen kuin koronavirukseen on olemassa rokote.

Tenniksen maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic kirjoitti nimikirjoituksia Dubaissa helmikuussa. Kuva: AHMED JADALLAH / REUTERS

Julkaistu: 20.4. 9:25, Päivitetty 20.4. 15:15

Tenniksen miesten maailmanlistan ykkösellä Novak Djokovicilla on rokoteongelma. Rokotevastainen Djokovic miettii, miten hänen käy, jos tenniksessä vaaditaan rokotusta ennen kuin tennispelaajat pääsevät pelaamaan.

Rokoteongelma on tosin vielä kaukainen, kun koronavirukseen vasta kehitetään rokotetta.

”Henkilökohtaisesti vastustan rokotuksia enkä haluaisi joutua pakotetuksi ottamaan rokotetta, että pääsen matkustamaan”, Djokovic sanoi sunnuntaina Facebookissa keskustelussa muiden serbialaisurheilijoiden kanssa.

Djokovic mietti, millaisen valinnan eteen hän joutuu, jos rokotuksesta tulee pakollinen.

”Minun pitää tehdä sitten päätös. Minulla on omat ajatukseni asiasta. Muuttuvatko ajatukseni jossain vaiheessa, en tiedä.”

”Ymmärtääkseni rokote tulee vaatimukseksi heti, kun pääsemme karanteenista, eikä rokotetta ole vielä.”

Viime kuussa naisten maailmanlistan entinen ykkönen Amelie Mauresmo sanoi, että loppukausi 2020 saattaa peruuntua. Hän oli sitä mieltä, että pelin ei pitäisi jatkua ennen kuin pelaajat voidaan rokottaa koronavirusta vastaan.

”Kansainvälinen kiertue vaatisi kaikista maista pelaajia ja valmentajia ja kaikkialta maailmasta katsojia, jotka herättävät tapahtumat henkiin. Ei rokotetta, ei tennistä”, kaksinkertainen grand slam -voittaja sanoi laajalti jaetussa twiitissään.

Lääketieteen asiantuntijat ovat sanoneet, että rokote ei valmistuisi ennen ensi vuotta. Se on herättänyt epäilyksiä, voidaanko yhtään tennisturnausta pelata tänä vuonna.

Tämän vuoden Wimbledonin tennisturnaus on peruttu ensi kertaa sitten toisen maailmansodan. Ranskan avoimet on toistaiseksi siirretty toukokuulta syyskuulle.

Djokovic sai loistavan alun vuoteen, kun hän voitti Australian avoimet tammikuussa ja nappasi 17. grand slam -voittonsa. Djokovicin voittosarja kasvoi 18 otteluun ennen kuin koronaviruspandemia keskeytti kaikki ottelut.

Toistaiseksi järjestäjätahot ovat peruneet tennisturnausten järjestämisen ennen 13. heinäkuuta. Elokuussa oli määrä järjestää naisten Rogers Cup Montrealisssa, mutta sitä ei kisata lainkaan tänä vuonna.

Lähde: Reuters

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat