Kiekon mahtiseura Kärpät alentaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa työntekijöitään - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Kiekon mahtiseura Kärpät alentaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa työntekijöitään

Lomautustalkoot menossa liigaseuroille.

Jussi Jokinen kuuluu entisenä NHL-pelaajana Kärppien kokeneeseen kaartiin.

Julkaistu: 22.4. 19:18

Palkkaleikkaukset ja lomautukset jatkuvat miesten jääkiekkoliigassa. Keskiviikkona säästötoimistaan ilmoittivat Kärpät, Ässät, Jukurit ja TPS.

Oulun Kärpät alentaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa muita työntekijöitään kevään aikana.

”Meille oli joukkueen sisällä alusta asti selvää, että ehdottomasti osallistumme näihin talkoisiin. Kävimme asiaa läpi seurajohdon kanssa ja yhdessä joukkueen kesken. Mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu”, sanoi konkarihyökkääjä Jussi Jokinen tiedotteessa.

”Syksyn tilannetta on kuitenkin mahdotonta ennustaa, joten joudumme varautumaan myös niihin vaikeimpiin skenaarioihin”, kertoi Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Porilainen Ässät pääsi sopimukseen koko organisaatiotaan koskevista palkkaleikkauksista. Niiden taloudellinen vaikutus huhti-kesäkuun aikana on noin 100 000 euroa.

”Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, kuinka hyvässä hengessä keskustelut etenivät ja kuinka nopeasti pääsimme yhteiseen sopimukseen. Nyt etenemme askel kerrallaan ja harkitsemme uusia toimenpiteitä sitä mukaa, kun saamme lisätietoa”, kertoi Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen seuran tiedotteessa.

Ässien hyökkääjä-kapteenin Niklas Appelgrenin mukaan kaikki pelaajat ymmärsivät tilanteen.

”Kaikki halusivat osallistua talkoisiin”, Appelgren sanoi.

Mikkeliläinen Jukurit leikkaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa toimisto- ja valmennus- huoltohenkilöstön kymmeneksi viikoksi. Pelaajia ei lomauteta.

Kesällä toteutettavat leikkaukset koskevat kauden 2020–2021 pelaajia. Kaikkein pienimmät palkkaluokat jäävät leikkausten ulkopuolelle.

”Tilanne on ollut meille kaikille yllättävä ja vaikea, eikä helppoja vaihtoehtoja ollut tarjolla”, kertoi tiedotteessa Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivakka.

Pelaajien palkanalennuksista ovat liigaseuroista ilmoittaneet aiemmin JYP, SaiPa, KalPa, Lukko ja Tappara.

Yt-neuvottelunsa sai päätökseen myös Turun Palloseura. Päätöksen mukaan HC TPS Turku Oy:n kaksi työntekijää irtisanotaan, ja muut yhtiön toimihenkilöt, urheilutoimea lukuun ottamatta, lomautetaan enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu