Teemu Pasanen on maastohiihdon uusi päävalmentaja, valmennuksen linjaus menee uusiksi - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Hiihto

Teemu Pasanen on maastohiihdon uusi päävalmentaja, valmennuksen linjaus menee uusiksi

Pasasella vastaa myös miesten maajoukkuevalmennuksesta yhdessä Mikko Virtasen kanssa. Naisten vastuuvalmentajana toimii Ville Oksanen.

Teemu Pasanen on maastohiihdon uusi päävalmentaja.

Julkaistu: 24.4. 14:58, Päivitetty 24.4. 15:13

Teemu Pasanen on Suomen maastohiihtomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Valmennustiimiä täydentävät Mikko Virtanen, Ville Oksanen ja Glenn Lindholm.

Vastuu kokonaisuudesta on Teemu Pasasella, joka vastaa myös miesten maajoukkuevalmennuksesta yhdessä Mikko Virtasen kanssa.

Naisten vastuuvalmentajana toimii Ville Oksanen, joka saa aisaparikseen Glenn Lindholmin. Kaikkien sopimukset ovat muotoa 2+1 vuotta.

Maastohiihdon johto meni uusiksi, kun maajoukkueen johtajana työskennellyt Matti Haavisto ja lajipäällikkö Eero Hietanen jättivät Hiihtoliiton.

Pasanen on työskennellyt maajoukkueessa yhtäjaksoisesti jo kuuden talven ajan. Ennen tätä hän valmensi Hiihtoliiton nuorten ryhmiä vuosina 2006–2010 ja toimi sitä ennen päätoimisena valmennuspäällikkönä Espoon Hiihtoseurassa.

Pasasen valinnalla haluttiin turvata jatkuvuus maastohiihdon valinnassa Haaviston ja Hietasen lähdön jälkeen.

”Teemulta löytyy halu kehittää suomalaista hiihtovalmennusta niin, että pysymme mukana muutoksissa ja kärjessä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. Tavoitteena on tietenkin myös pyrkiä menestykseen nykyistä laajemmalla rintamalla ja palata mitalikantaan myös viesteissä tulevissa arvokisoissa”, maastohiihdon johtoryhmän puheenjohtaja Jarmo Luuri kertoo tiedotteessa.

”Aina on kunnia olla Suomen hiihtomaajoukkueen valmentaja, maastohiihto on yksi Suomen ykköslajeista. Hienoa, että luottamusta löytyy myös päävalmentajan rooliin”, Pasanen sanoo.

Pasanen haluaa jatkaa ryhmäharjoittelun korostamista sekä yksilöllistä räätälöintiä.

”Myös naisten ja miesten harjoittelun selkeämpi eriyttäminen koettiin hyväksi. Kehittämistä riittää kuitenkin vielä monessa asiassa. Nykyhiihdon vaatimuksiin on vastattava.”

Maastohiihdon uusi valmennuksen linjaus julkaistaan ensi viikolla. Työn tulos tulee Pasasen mukaan näkymään maajoukkuetoiminnassa, kentällä ja nuorisotoiminnassa.

Linjausta on rakennettu Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen Kihun kanssa.

”Laji on lyhyessä ajassa muuttunut paljon ja tulee muuttumaan jatkossakin. Meidän pitää osata reagoida näihin asioihin välittömästi”, Glenn Lindholm pohtii.

Hiihto|Pestit maastohiihdon johdossa vähenevät: ”Tarvitaan lisää valmentajia, siitä ei voi tinkiä”

Talviurheilu|Hiihtomaajoukkueen johto jättää Hiihtoliiton

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat