Rafael Nadal suhtautuu ”hyvin pessimistisesti” tennisturnausten jatkumiseen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Rafael Nadal suhtautuu ”hyvin pessimistisesti” tennisturnausten jatkumiseen

Tenniksen maailmanlistan kakkonen Rafael Nadal sanoi toivovansa, että rajoituksia voitaisiin asteittain poistaa.

Rafael Nadal pelasi vielä Meksikon Acapulcossa 29. helmikuuta ennen kuin koronaviruspandemia pysäytti tenniskiertueet.

Julkaistu: 27.4. 8:12

Tenniksen maailmanlistan kakkonen, Rafael Nadal kertoi sunnuntaina suhtautuvansa ”hyvin pessimistisesti” siihen, että koronaviruspandemian takia pysähtyneet tennisturnaukset voisivat jatkua vielä pitkään aikaan.

”Omasta näkökulmastani katsottuna suhtaudun hyvin pessimistisesti, että kiertue voisi palata normaaliin toimintaan”, Rafael Nadal sanoi Espanjan tennisliiton järjestämässä verkkokeskustelussa.

”Tenniksessä pitää matkustaa joka viikko ja yöpyä eri maissa. Vaikka pelaisimme ilman yleisöjä, turnausten järjestämiseen tarvitaan paljon ihmisiä, mitä ei voi sivuuttaa. Kansainvälisellä tasolla näen vakavan ongelman.”

Nadal sanoi toivovansa, että rajoituksia voitaisiin asteittain poistaa mutta lisäsi olevansa kuitenkin tietoinen maailmanlaajuisesta vakavasta terveysongelmasta.

”Olemme kokeneet erittäin kovat puolitoista kuukautta, joiden aikana on tapahtunut korvaamattomia menetyksiä ja vähemmän tärkeitä, jotka kuitenkin aiheuttavat paljon kärsimystä yhteiskunnassa. Toivoakseni tätä ei jatku taloudessa muutamaa kuukautta enempää. Monet ihmiset menettävät työnsä”, Nadal sanoi.

”Nämä ovat surullisia aikoja, kun näemme niin monien ihmisten kuolevan.”

Nadal oli jo aiemmin kertonut espanjalaiselle radiokanavalle, että hän ajattelee arvoturnausten järjestämisen olevan vaikeata lyhyellä tai edes keskipitkällä aikavälillä.

Koronaviruspandemian aikana Nadal on työskennellyt ystävänsä, koripallopelaaja Pau Gasolin kanssa varojen keräämiseksi koronaviruksen vastaiseen taisteluun.

Nadal on yhdessä muiden huippupelaajien, kuten Roger Federerin ja Novak Djokovicin kanssa edistänyt rahastoa, joka tukisi tenniskiertueilla vähän tienaavia pelaajia, jotka kärsivät erityisesti poikkeustilanteesta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu