Kymiringin MotoGP-osakilpailu on peruttu koronaviruksen takia - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Moottoriurheilu

Kymiringin MotoGP-osakilpailu on peruttu koronaviruksen takia

Kymiringillä ajetaan MM-osakilpailu vasta kesällä 2021.

Kymiringillä ajettiin viime elokuussa testiajot.

Julkaistu: 29.4. 13:26, Päivitetty 29.4. 14:13

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan MotoGP:n Suomen osakilpailu Iitin Kymiringillä on peruttu, tapahtuman järjestelyistä vastaava Lahti Events kertoo tiedotteessaan.

Kisa piti ajaa 10.–12. heinäkuuta, mutta tuolloin Suomessa on kielletty yli 500 hengen tapahtumat koronaviruksen takia.

Tiedotteen mukaan peruutuspäätös on tehty yhdessä kansainväliset ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuoikeudet omistavan espanjalaisen Dorna Sportsin, ratayhtiö KymiRing Oy:n ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Kymiringillä kesällä 2021, tiedotteessa todetaan.

Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että asiantuntija-arvioiden mukaan koronaviruspandemia voi kestää Suomessa pitkälle kesän yli.

”Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. Kisat tullaan ajamaan sovitusti kesällä 2021”, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilä toteaa, että kisojen peruminen ensi kesältä tarkoittaa MM-osakilpailusopimuksen myös alkavan vasta ensi vuonna, eli Kymiringin sopimus on nyt voimassa vuosina 2021–2025.

Heinäkuisten kisojen peruuttaminen sekä Kymiringin ensimmäisien osakilpailujen siirtyminen vuodella eteenpäin koskee useita yhteistyökumppaneita sekä noin 37 000 lipunostajaa.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. Siirrettävän tapahtuman liput voi myös halutessaan palauttaa. Lippujen palautuksesta vastaa lippu.fi.

Dorna Sports vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät syksyn 2020 aikana.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu