Valioliigassa tyvipään kuusikko vastustaa kauden jatkamista, Teemu Pukin Norwich mukana listalla - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Valioliigassa tyvipään kuusikko vastustaa kauden jatkamista, Teemu Pukin Norwich mukana listalla

Puolueettomat kentät aiheuttavat närää häntäpään joukkueissa.

Teemu Pukin Norwichilla on vaikeaa säilyttää paikkansa Valioliigassa.

Julkaistu: 3.5. 15:10

Luovat ratkaisut jalkapallon Valioliigan jatkamiseksi jakavat seurakenttää.

Liiga ilmoitti seurojen yhteisessä julistuksessa jatkosuunnitelmistaan viime perjantaina, mutta Telegraphin tietojen mukaan häntäpään seurat eivät välttämättä hyväksy suunnitelmaa ainakaan sen nykymuodossa.

Jatkokaavailuja vastustavat tyvipään kuusi seuraa, joita uhkaa putoaminen korkeimmalta sarjatasolta. Telegraphin mukaan Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Teemu Pukin edustama Norwich ja jossain määrin myös Aston Villa vastustavat pelejä valikoiduilla puolueettomilla kentillä.

Kuusikon vastustus uhkaa koronavirusuhan takia keskeytetyn Valioliigan käynnistämistä uudelleen 8. kesäkuuta kuten nyt on suunniteltu. Loppukaudesta luopuminen merkitsisi liigalle ja seuroille valtavia taloustappioita.

Brightonin toiminnanjohtaja Paul Barber on sanonut julkisesti, ettei seura voi hyväksyä kauden jatkamista neutraalilla areenalla.

Kauden on kaavailtu jatkuvan yleisöltä suljetuilla, bioturvallisilla stadioneilla. Pelaajille ja seurojen muulle henkilökunnalle on tarkoitus järjestää kattavat ja toistuvat virustestaukset ennen yhteisharjoituksia ja otteluita.

Seurat pitivät viime perjantaina lähes neljän tunnin videoneuvottelun, jossa ne keskustelivat vaihtoehdoista kauden loppuun saattamiseksi.

Valioliiga ilmoitti, että kausi pyritään viemään loppuun, vaikka Independentin mukaan kaksi seuraa halusi jättää sen kesken.

Seurojen on tarkoitus äänestää liigan jatkosta ensi perjantaina. Kaudesta on pelaamatta 92 ottelua. Äänestyksessä kahden kolmasosan pitää kannattaa jatkamista eli 14 joukkueen, jotta se hyväksyttäisiin.

Britannian hallituksen määräämät nykyiset liikkumisrajoitukset ovat voimassa 7.toukokuuta saakka.

Norwich on tällä hetkellä Valioliigan viimeisenä ja matkaa putoamisviivan päälle on kuusi pistettä.

Sarjapaikan säilyttäminen on seuralle vaikeaa riippumatta siitä, millä kentillä kautta jatkettaisiin.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat