”Minut pakotettiin pelaamaan Suomessa” – HJK:ssa piipahtanut Amr Gamal ja hänen entinen valmentajansa syyttelevät rajusti toisiaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

”Minut pakotettiin pelaamaan Suomessa” – HJK:ssa piipahtanut Amr Gamal ja hänen entinen valmentajansa syyttelevät rajusti toisiaan

Amr Gamal kuvattuna 19. huhtikuuta 2018.

Julkaistu: 5.5. 14:47

Egyptiläinen Amr Gamal pelasi HJK:n paidassa kaksitoista ottelua Veikkausliigassa ja teki yhden maalin. Nyt Gamal väittää, että hänet pakotettiin Suomeen ja että eteläafrikkalaisen joukkueen valmentaja Gavin Hunt käyttäytyi häntä kohtaan rasistisesti. Hunt kiistää syytökset.

Asiasta kertoo kickoff-sivusto.

Egyptiläistä Al-Ahlya edustanut Gamal oli vuonna 2018 lainasopimuksella eteläafrikkalaisessa Bidvest Witsissä, jota Hunt valmensi. Gamal syyttää nyt Huntia rasismista ja nöyryyttämisestä sekä estämisestä pääsystä jalkapallon MM-kisoihin Egyptin joukkueessa.

”Minua ei päästetty pelaaman, vaikka olin joukkueen paras maalintekijä”, Gamal sanoo egyptiläisen tv-yhtiön haastattelussa.

Gamal kertoo saaneensa tarjouksen Venäjän liigan Rubin Kazanista, mutta Gamalin mukaan Hunt torppasi siirron.

”Al-Ahlylle siirto olisi käynyt, mutta Bidvest ei päästänyt minua ja siirtoaika umpeutui. Siksi minut pakotettiin pelaamaan Suomessa.”

Gamalin mukaan siirto HJK:hon torppasi lopullisesti hänen mahdollisuutensa MM-kisoihin. Gamal pelasi Egyptin joukkueessa MM-karsinnoissa.

Hunt sanoo, että hän ei tiedä, mistä Gamal puhuu.

”En ole koskaan kuullutkaan Rubin Kazanista. Kuinka voisin olla häntä kohtaan rasistinen? Se on häpeällistä.”

Hunt arvelee, että Gamal on sekoittanut hänet johonkin toiseen henkilöön, koska Huntin mukaan hänellä ei ollut kiistoja Gamalin kanssa. Huntin mukaan Bidvestin manageri saattaisi olla oikea kohde.

Lisäksi Hunt ei ymmärrä, miten hän olisi estänyt Gamalin MM-haaveet.

”Hän sanoo olleensa joukkueemme ykkösmaalintekijä. Hän teki 20 ottelussa kolme maalia.”

Huntin mukaan Gamalin vähäisen peliajan syynä oli se, että hän vain seisoskeli kentällä eikä tehnyt mitään.

Nykyisin 28-vuotias Gamal pelaa lainasopimuksella egyptiläisessä Tala’ea El Gaishin joukkueessa.

HJK-hyökkääjä Amr Gamal on nähnyt Egyptin jalkapallon väkivaltaisuuden läheltä: ”Kaikki itkivät. Se oli todella surkea hetki minulle” – Al-Ahlyn harjoituksissa hän sai osuman raketista

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat