Palloliitto antoi vain viikoksi ohjeet pienryhmäharjoitteluun, ohjeistusta tarkennetaan ”mahdollisimman pian” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Palloliitto antoi vain viikoksi ohjeet pienryhmäharjoitteluun, ohjeistusta tarkennetaan ”mahdollisimman pian”

Liitto korostaa, että päätöksen harjoitteluun palaamisesta pitää olla yksilön ja perheen tekemä.

Oululaiset jalkapalloilijat järjestivät omatoimiset harjoitukset Oulun Heinäpään tekonurmella 16. maaliskuuta. Kuva: Ville Honkonen

Julkaistu: 5.5. 17:48, Päivitetty 5.5. 18:12

Jalkapalloseurat voivat aloittaa pienryhmäharjoittelun tiistaista 5. toukokuuta alkaen, mutta esimerkiksi päällä pelaamisen harjoittelua pitää välttää.

”Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).”

Muun muassa tällainen ohje löytyy 18-kohtaisesta ohjelistasta, jonka Suomen suurimpiin urheilun lajiliittoihin lukeutuva Palloliitto julkaisi tiistaina illan suussa seuroilleen.

Nyt julkaistut Palloliiton pienryhmäharjoittelun ohjeistukset lähikontakteja välttäen ovat toistaiseksi voimassa vain viikon. Ne koskevat ajanjaksoa 5.–13. toukokuuta.

”Selvitämme asiaa parhaillaan viranomaisten kanssa ja palaamme tarkennetulla ohjeistuksella mahdollisimman pian”, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen sanoo liiton verkkosivuilla.

Tihinen muistuttaa, että jos seurat päättävät aloittaa pienryhmäharjoittelun ohjeiden mukaisesti, tulee joukkueiden pitää huolta siitä, että kukaan yksilö ei koe tässä tilanteessa painetta palata harjoituksiin.

”Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta”, Tihinen toteaa.

Palloliiton ohjeitten mukaan ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan kymmenen osallistujaa, joista vähintään yksi on valmentaja tai ohjaaja. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.

Harjoituksissa pyritään välttämään pelaajien joutumista lähikontaktiin, ja henkilöiden välisten etäisyyksien pitää pysyä vähintään kahdessa metrissä.

Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

Tihisen mukaan ohjeistuksen laatimisen haasteena on se, että viranomaisten ohjeet ja suositukset eivät anna yksiselitteistä selkänojaa pienryhmäharjoittelulle.

”Varmistettua tietoa joistakin keskeisistä asioista, kuten esimerkiksi viruksen tartuttavuudesta ulkona on toistaiseksi liian vähän. Viranomaisten ohjeista huolimatta on hyvin vaikeaa antaa 100 prosentin varmuudella infektion tartuttamista estäviä ohjeita pienryhmäharjoitteluun”, Tihinen sanoo.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat