Heinäkuun Helsinki Cup on lähellä toteutumistaan, ilman ulkomaisia joukkueita - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Heinäkuun Helsinki Cup on lähellä toteutumistaan, ilman ulkomaisia joukkueita

Helsinki Cupin hallitus päättää järjestämisestä torstaina.

Julkaistu: 5.5. 18:30

Urheilun kesäiset massatapahtumat ovat koronapandemian takia toinen toisensa jälkeen siirto- ja jopa perumisuhan alla, mutta jalkapalloilun Helsinki Cup heinäkuussa on lähellä toteutumistaan.

Järjestyksessä 45. Helsinki Cup pelataan 6.–11. heinäkuuta pääkaupunkiseudulla, jos torstaina kokoontuva cup-tapahtuman hallitus niin päättää.

Valtioneuvoston maanantainen linjaus purkaa lievästi koronarajoituksia antaa Helsinki Cupin toimitusjohtajan Kirsi Kavanteen mukaan uskoa, että viime vuonna noin 20 000 junioripelaajaa koonnut tapahtuma voidaan järjestää aiotusti

”Näillä näkymin olemme sillä kannalla, että Helsinki Cup viedään poikkeusjärjestelyin läpi”, Kavanne sanoo.

Koska maan hallitus on linjannut, että yli 500 hengen yleisötapahtumat on kielletty ainakin heinäkuun loppuun saakka, myös Helsinki Cup myöntyy osaltaan rajoituksiin.

”Tapahtuma järjestetään ilman ulkomaalaisia joukkueita. Oheistapahtumista avajaisia ja diskoja ei järjestetä”, Kavanne kertoo.

Hänen mukaansa Helsinki Cupiin on ilmoittautunut lähes 1 150 joukkuetta. Viime vuonna määrä oli  1 380.

”Ilmoittautumisia tuli vapun aikana paljon. Pelaajilla, valmentajilla ja koko joukkueilla on kova halu päästä peleihin”, Kavanne kuvailee.

Hallituksen maanantainen linjaus nostaa kokoontumisrajoitus kesäkuun alusta kymmenestä 50 henkeen on Kavanteen mieleen.

”Se antaa meille tapahtuman järjestäjänä lisää liikkumavaraa. Tärkeintä on lasten ja perheiden turvallisuus”, eikä kenenkään terveyttä tulla vaarantamaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat