Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist muisteli hetkeä, kun New York sulkeutui kokonaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist muisteli hetkeä, kun New York sulkeutui kokonaan

Ura New Yorkissa lähenee vääjäämättömästi kohti loppuaan.

Henrik Lundqvistin ura on jatkunut New York Rangersissa 15 kautta.

Julkaistu: 9.5. 12:03, Päivitetty 9.5. 12:25

New York Rangersin monivuotinen maalivahti Henrik Lundqvist sai seurata vierestä, kun koronavirus tunkeutui maailman tunnetuimpaan metropoliin.

Jääkiekkoliiga NHL oli keskeyttänyt pelit viruksen alettua levitä kaikkialle. New Yorkista tuli melko nopeasti koronaviruksen ykköspesä.

”En muista tarkkaa päivämäärää, kun varasimme lennot perjantaille ja edeltävänä keskiviikkona New York sulkeutui kokonaan. Se oli uskomattoman kummallista. Kaupunki, jossa on aina valtavan paljon elämää ja liikettä, oli yhtäkkiä täysin autio”, Lundqvist, 38, sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

”Tuli epätodellinen olo. Sama jatkui, kun laskeuduimme Kastrupin lentokentälle. Koko ajan taukoamatta kuulutettiin pitämään etäisyyksiä ja vastaavaa”, Lundqvist sanoi.

Lundqvist lensi perheineen takaisin Ruotsiin ja Göteborgiin maaliskuun puolivälissä.

Ennen kotiin paluutaan Lundqvist sai huomata, kun New Yorkin eloisat äänet vaihtuivat jatkuviin ambulanssien sireeneihin yötä päivää. Tavalliset ja arkipäiväiset autojen tööttäykset katosivat tyhjiltä kaduilta.

Rangersilla ja Lundqvistilla on yhteinen viidentoista kauden mittainen taival jona aikana ruotsalaisvahti on ollut käytännössä jatkuvasti seuran ykköstorjuja.

Tänä talvena asetelma muuttui. Lundqvist menetti asemansa sopimuskautensa viimeisenä vuonna. Hän pääsi pelaamaan 30 ottelua, vähän alle puolet, ja tilastotkin kertoivat uran heikoimmasta talvesta.

NHL-maailmassa on huhuttu, että Kuningas Henrikin aikakausi päättyisi New Yorkissa.

”Minulla on sopimus NHL:ään ja aion täyttää sen loppuun asti”, Lundqvist vastasi Aftonbladetin kysymykseen, voisiko paluu Frölundaan olla ajankohtainen. Henrikin veli Joel Lundqvist pelaa Frölundassa, josta NHL-ura käynnistyi syksyllä 2005.

Rangers ylsi kerran Lundqvistin aikakaudella Stanley Cupin loppuotteluun, mutta hävisi Los Angeles Kingsille 2014.

Jos NHL ei jatku enää tänä kesänä, jäi Lundqvistin viimeiseksi otteluksi vajaan erän mittainen pätkä New Jersey Devilsiä vastaan 7. maaliskuuta.

Ruotsin maajoukkueessa Lundqvist takasi Tre Kronorin menestyksen useina vuosina. Suomalaisittain katkerin Lundqvistin kohtaaminen osui Torinon olympiafinaaliin 2006, kun Leijonat hävisi olympiakullan maalein 2–3.

MM-kultaa Lundqvist torjui Ruotsille Kölnissä 2017, kun Kanada kaatui vasta rankkarikisan jälkeen 2–1.

Maajoukkueura päättyi Suomelle kärsittyyn tappioon Slovakian MM-turnauksen puolivälieräottelussa 2019.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu