Tunnettu urheilukanava listasi NHL-seurojen parhaat ketjut 30 vuoden ajalta eikä kukaan kolmikosta Selänne, Kurri ja Saku Koivu mahtunut mukaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Tunnettu urheilukanava listasi NHL-seurojen parhaat ketjut 30 vuoden ajalta eikä kukaan kolmikosta Selänne, Kurri ja Saku Koivu mahtunut mukaan

Sebastian Aho johtaa tehokkainta suomalaisketjua NHL:ssä.

Carolinan Sebastian Aho (oik.) johtaa NHL:n suomalaisistan ykkösketjua. Edmontonin pouolustaja Oscar Klefbom yrittää pysäyttää Ahoa.

Julkaistu: 9.5. 15:16, Päivitetty 10.5. 10:23

Suomalaispelaajat olivat vähissä, kun yhdysvaltalainen urheilukanava ESPN listasi jääkiekkoliiga NHL:n parhaat ketjut viimeisen 30 vuoden ajalta.

ESPN käytti ajanjaksoa 1990–2020, jolloin ensimmäisellä kaudella Edmonton voitti Stanley Cupin juuri 1990.

Listaukseen otettiin kaikkien aikojen paras ketju, niin sanottu kulttikolmikko ja nykyhetken paras vitja.

Kaikkien aikojen ketjuihin kelpasi vain kolme suomalaista, mutta mukaan eivät mahtuneet kotimaisen kiekkoilun ikonit Jari Kurri, Teemu Selänne tai vaikkapa Montrealin monivuotinen kapteeni Saku Koivu.

Edmonton voitti mestaruuden ilman Wayne Gretzkyä 1990. ESPN arvioi Oilersin parhaaksi ketjuksi Stanley Cup kevään ykköskolmikon Craig SimpsonMark Messier ja Glen Anderson.

Kurrin kolmikko jäi listauksen ulkopuolelle, vaikka suomalaislegenda voitti viidennen Stanley Cupinsa.

Tosin hyväksi haastajaksi nousi vuosi sitten yhdessä pelannut kolmikko Leon DraisaitlConnor McDavidZack Kassian.

Dallasin Stanley Cupin voittoon vienyt kolmikko Brett HullMike ModanoJere Lehtinen nosti ensimmäisen suomalaisen esille.

Lehtinen täydensi hyökkäysvoittoisan vitjan vahvalla puolustuspelillään kevään 1999 finaaleissa.

Minnesota ei ole Stanley Cupia päässyt juhlimaan, mutta arvostusta tuli ketjulle Jason ZuckerMikko KoivuMikael Granlund. Heidät laskettiin seurahistorian kovimmaksi kolmikoksi, joka on pelannut yhdessä.

Lehtisen, Koivun ja Granlundin ohella muut suomalaiset eivät päässet seurojensa 30-vuotisen taipaleen parhaisiin ketjuihin.

Kulttiketjuihin nostettiin Coloradon Ville Nieminen, Jarkko Ruutu Ottawan vuosinaan ja hieman yllättäen Ville Leino parhaalla kaudellaan Philadelphiassa.

Seurojen nykyhetken parhaissa ketjuissa pelaa isompi joukko suomalaisia. Coloradon Mikko Rantanen kuuluu Avalanchen ykköseen yhdessä Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin kanssa.

Sentteri Aleksander Barkov johtaa Floridan tehonyrkkiä, jossa pelaavat laidoilla Jonathan Huberdeau ja Jevgeni Dadonov.

Carolinan Sebastian Aho kiidättää nykyisen NHL:n suomalaisinta huippuketjua. Toisella laidalla pelaa syöttökuningas Teuvo Teräväinen ja ilmaveivitähti Andrei Svetšnikov.

Ahon ja Teräväisen panos Carolinalle on ollut korvaamaton kolmella viime kaudella. He ovat olleet mukana melko tarkalleen 60 prosentissa tuon ajan maaleista joko tekijänä, syöttäjänä tai muuten vain jäällä luomassa tilanteita.

Sveitsiläinen Nino Niederreiter pelasi ensin Ahon ja Teräväisen kanssa, mutta vasta Svetšnikov nosti kolmikon liekkeihin.

Oikaisu 10.5. kello 10.22. Dallas voitti Stanley cupin vuonna 1999, ei vuonna 1996, kuten jutussa aiemmin luki.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu