Kalevan kisoissa rajataan yleisömäärää, vaikka virallista rajoitusta ei olisi enää elokuussa voimassa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Kalevan kisoissa rajataan yleisömäärää, vaikka virallista rajoitusta ei olisi enää elokuussa voimassa

Katsomoihin otetaan Kalevan kisoissa ja Paavo Nurmen kisoissa enimmillään vajaat 3000 katsojaa.

Daniel Ståhl saapuu elokuussa Turkuun Paavo Nurmen kisoihin, jos matkustusrajoitteet sallivat sen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Julkaistu: 10.5. 9:50

Yleisurheilun Kalevan kisat järjestetään tänä vuonna Turussa rajatulle yleisömäärälle, vaikka koronaviruspandemian takia asetettuja virallisia rajoituksia ei olisi voimassa. Kisajärjestäjät kertovat tiedotteessa, että voimassa olevista rajoituksista riippuen Kalevan kisoihin otetaan vajaat 500 tai vajaat 3 000 henkilöä. Sama rajoitus on voimassa saman viikon alussa Paavo Nurmen kisoissa.

”Me haluamme olla vastuullisia. Rajaamme yleisömäärää oma-aloitteisesti 2 500–3 000 henkeen, vaikka elokuussa olisi lupa ottaa enemmän”, sanoo Paavo Nurmen kisoja järjestävän PN-Turku oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Paavo Nurmen kisat järjestetään tiistaina 11. elokuuta ja Kalevan kisat seuraavana viikonloppuna.

Salosen mukaan järjestäjät ovat laskeneet, että 3000 katsojalla turvavälit pystytään pitämään eikä pitkiä jonoja synny. Aiempina vuosina paikalla on ollut jopa 13 000 katsojaa.

Paavo Nurmen kisoista pyritään järjestäjien mukaan saamaan niin tasokas ja kansainvälinen kilpailu kuin mahdollista. Turkuun saapumisesta ovat kiinnostuneet esimerkiksi saksalainen keihäänheittäjä Thomas Röhler ja ruotsalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl.

”Käymme parasta aikaa manageri managerilta läpi ulkomaisten urheilijoiden tilannetta ja olemme valmiina, jos matkustus- ja muita rajoituksia aletaan purkaa eri maissa”, Salonen sanoo.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat