Koripallolegenda Shaquille O’Neal pitää faneja tärkeänä osana pelejä ja vaatii NBA-kauden perumista - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koripallo

Koripallolegenda Shaquille O’Neal pitää faneja tärkeänä osana pelejä ja vaatii NBA-kauden perumista

Shaquille O’Neal edusti vuonna 2001 Los Angeles Lakersia.

Julkaistu: 10.5. 11:49

Koripallolegenda Shaquille O’Neal sanoo USA Todayn haastattelussa, että hänen mielestään koripallon NBA-kausi pitäisi perua ja paluuhaaveet unohtaa.

Vuonna 2011 uransa lopettanut O’Neal on sitä mieltä, että kauden voittaja ei saisi arvostusta poikkeuksellisen kauden ja kiireellä pelattujen pudotuspelien jälkeen. Erityisesti pudotuspelitavan muutos voisi O’Nealin mielestä aiheuttaa sen, että kukaan ei arvostaisi mestaruutta.

”Huolehtikaa pelaajien ja fanien terveydestä ja palatkaa ensi vuonna”, O’Neal kehotti.

NBA jäi tauolle ennen maaliskuun puoliväliä. Komissaari Adam Silver on sanonut, että päätöstä jatkosta ei tarvitse tehdä edes kesäkuun alkuun mennessä.

Myöskään ilman yleisöä pelaamisessa ei ole O’Nealin mielestä järkeä. Hän sanoo, että katseenvaihdoista fanien kanssa saa adrenaliinia.

”Vieraspeleissä minun pitää katsoa fania, joka irvistelee minulle ja fania, joka nauraa, kun heitän vapaaheiton ohi. Samoin pitää katsoa fania, joka pitelee vastustajan kannustuskylttiä ja lasta, joka katsoo sitten isäänsä sanoen ’luoja, Shaq katsoi minua juuri’. Fanit tekevät meistä sen, mitä olemme.”

O’Neal muistuttaa myös, että yhdenkin pelaajan sairastuminen voi tarkoittaa sitä, että edessä voi olla paluu lähtöpisteeseen.

”Kestipä kuinka kauan vain päästä takaisin normaalitilaan, olen halukas odottamaan.”

O’Neal voitti urallaan neljä NBA:n mestaruutta. Tähdistökentälliseen hänet valittiin kahdeksan kertaa ja tähdistöottelussa hän pelasi 13 kertaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat