Suomeen EM-kultaa taekwondon liikesarjoista - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kamppailulajit

Suomeen EM-kultaa taekwondon liikesarjoista

Espoolainen Johanna Nukari jätti Euroopan avoimissa online-mestaruuskisoissa taakseen yhdysvaltalaisen maailmanmestarin.

Johanna Nukari

Julkaistu: 10.5. 17:42

Espoo Hwarang Teamia edustava Johanna Nukari voitti sunnuntaina kultaa taekwondon liikesarjojen avoimissa EM-kisoissa. Verkossa käydyt kisat korvasivat koronapandemian takia perutut MM-kisat, jotka oli määrä pitää toukokuun lopulla Tanskassa.

Alle 50-vuotiaiden naisten sarjassa kilpaillut Nukari jätti finaalissa taakseen sarjan neljän vuoden takaisen maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Thoa Nguyenin. Myös pronssi ja neljäs sija matkasivat Yhdysvaltoihin. Nukari oli kahdeksan naisen finaalin viimeinen esiintyjä, ja kullan hän ratkaisi itselleen kahdesta esittämästään liikesarjasta jälkimmäisellä.

Nukarin sarjaan osallistui yhteensä 23 kilpailijaa, ja kaikkiaan avoimiin Euroopan mestaruuskisoihin oli ilmoittautunut yli tuhat kisaajaa. Kisojen alkuerät alkoivat maanantaina, ja lähes kaikkien sarjojen finaalit käytiin päätöspäivänä tänään sunnuntaina. Muista suomalaisfinalisteista Turun Budokwain Frans Salmi sijoittui kuudenneksi alle 30-vuotiaissa miehissä ja Espoo Hwarang Teamin Juho Metsälä seitsemänneksi alle 65-vuotiaissa miehissä.

Liikesarjakilpailuissa kukin osallistuja esittää vuorollaan kaksi liikesarjaa, jotka koostuvat ennalta määrätyistä askelista, lyönneistä, torjunnoista ja potkuista. Tuomarit arvioivat esitysten teknistä tarkkuutta ja esiintymisten laatua kuten suoritusten voimaa, nopeutta ja rytmiä. Online-kilpailussa kansainvälinen tuomaristo sai arvioida live-esitysten sijaan kilpailijoiden etukäteen nauhoittamia esityksiä.

Johanna Nukari, 41, on Suomen menestyneimpiä liikesarjakilpailijoita. Hänellä on aiemmilta vuosilta MM- ja EM-mitaleita sekä yksilö- että ryhmäsarjoista. Kulta oli kuitenkin nyt ensimmäinen.

Aikoinaan Nukari on edustanut Suomea taekwondossa myös ottelun MM- ja EM-kisoissa. Vyöarvoltaan Nukari on 5. dan. Siviilissä hän työskentelee neuropsykologian erikoispsykologina Kuntoutussäätiössä ja viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat