Mersun tallipäällikkö kiinnostunut Sebastian Vettelistä, Hamiltonin ja Bottaksen sopimukset päättyvät tähän kauteen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula ykkönen

Mersun tallipäällikkö kiinnostunut Sebastian Vettelistä, Hamiltonin ja Bottaksen sopimukset päättyvät tähän kauteen

Hamiltonia huhutaan Ferrarille, jolloin Mercedesillä olisi tilaa.

Sebastian Vettel saattaakin vaihtaa Ferrarilta Mersulle. Kuva: Edgar Su / Reuters

Julkaistu: 12.5. 19:18

Formula ykkösten mahtitalli Mercedes alkoi heti kiinnostua Sebastian Vettelistä, kun kävi ilmi, että saksalaiskuljettaja olisi vapaana tämän kauden jälkeen.

Mersun tallipäällikkö Toto Wolff kertoi tallin tiedotteessa, että Vettelin tilannetta täytyy harkita, kun kauden 2021 kokoonpanoa mietitään.

”Sebastian on loistava kuljettaja, suuri persoona ja voimavara mille tahansa F1-tallille”, Wolff sanoi.

Wolff neuvottelee parhaillaan ykköskuljettaja Lewis Hamiltonin kanssa jatkosopimuksesta. Hamilton ja Valtteri Bottas ajavat tämän kauden Mercedesillä, jos kausi käynnistyy jossain vaiheessa.

Mersun kiinnostus Vetteliä kohtaan tarkoittaisi melko varmasti Bottaksen siirtymistä muihin maisemiin.

”Kun katsomme tulevaan, meidän suurin lojaalisuus kohdistuu nykyisiin kuljettajiimme, mutta luonnollisesti täytyy ottaa kehittyminen tarkasteluun.”

Hamilton, 35, on yhdistetty vahvasti Ferrariin kaudelle 2021, kun hänen sopimuksensa Mercedesin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Wolffin mahdollinen onnistuminen sopimusneuvotteluissa muuttaisi tilanteen.

Mersussa on vallinnut harmoninen työrauha, kun Hamiltonin ja Bottaksen keskinäiset välit ovat kunnossa. Tilanne on täysi eri kuin Hamiltonin ja Nico Rosbergin välillä vaikkapa Rosbergin mestaruuskaudella 2016. Kuljettajat hädin tuskin vaihtoivat kommentteja keskenään.

Rosberg pääsi irti päivittäisestä taistelusta lopettamalla F1-uransa tuohon mestaruuteen.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat