Brasilialainen entinen jalkapalloilija Edílson: ”Olin parempi kuin Messi ja Ronaldo” – tv-yleisö räjähti nauramaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Brasilialainen entinen jalkapalloilija Edílson: ”Olin parempi kuin Messi ja Ronaldo” – tv-yleisö räjähti nauramaan

Entinen hyökkääjä Edílson perustelee paremmuuttaan sillä, että hän on voittanut MM-kultaa.

Edílson juhli tekemäänsä maalia MM-karsinnassa 7. lokakuuta 2001.

Julkaistu: 14.5. 11:25

Kuka on kaikkien aikojen paras jalkapalloilija? Alfredo Di Stéfano, Pelé, Diego Maradona, Lionel Messi vai kenties Cristiano Ronaldo?

Jos asiaa kysytään brasilialaiselta entiseltä hyökkääjältä Edílsonilta, listauksista puuttuu aina yksi nimi: Edílson.

Jalkapallouransa vuonna 2016 lopettanut Edílson oli äskettäin vieraana brasilialaisessa tv-ohjelmassa, jossa hän sanoi olleensa parempi kuin Messi tai Neymar. Paikalla ollut tv-yleisö räjähti nauramaan, mutta se ei estänyt Edílsonia perustelematta väitettään, kertoo Infobae-sivusto.

”Parhaimmillani pelasin paremmin kuin Neymar. Ollakseen minua parempi hänen täytyy voittaa MM-kultaa. Messi, ollakseen enemmän kuin minä, hänen täytyisi myös olla maailmanmestari”, 48-vuotias Edílson sanaili.

Ja kyllä, Edílson on maailmanmestari. Hän pelasi vuoden 2002 MM-kisoissa Brasilian MM-kultaa voittaneessa joukkueessa neljässä ottelussa, joista kahdessa hän oli avauskokoonpanossa.

Edílson ei unohtanut myöskään verrata itseään Ronaldoon.

”Cristiano Ronaldon vahvuuksia ovat vain laukaukset oikealta ja vasemmalta. Minä oli taitavampi.”

Messi ja Ronaldo on useasti valittu maailman parhaan pelaajan palkinnolla, mutta myös Edílson on saanut henkilökohtaisia palkintoja – ei tosin yhtä paljon ja yhtä näyttäviä: hänet valittiin vuonna 1998 Brasilian liigan parhaaksi pelaajaksi ja vuonna 2000 seurajoukkueiden MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Edílson edusti urallaan kaikkiaan yli 15:tä seuraa Brasiliassa, Arabiemiraateissa, Japanissa ja Portugalissa. Benficassa pelatessaan hän pelasi myös kaksi Mestarien liigan ottelua, mutta maaleja ei syntynyt.

Vuonna 2016 Edílson nousi otsikoihin, kun hänet pidätettiin maksamattomien elatusmaksujen takia.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat