Lentopallon EM-kisat eivät siirry koronaviruksen takia: Tampereella pelataan syksyllä 2021 eikä uusi areena luultavasti ehdi kisoihin - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Lentopallo

Lentopallon EM-kisat eivät siirry koronaviruksen takia: Tampereella pelataan syksyllä 2021 eikä uusi areena luultavasti ehdi kisoihin

Maanosien mestaruuskisat pitää pelata vuonna 2021 19. elokuuta ja 19. syyskuuta välisenä aikana.

Hakametsän jäähalli on lentopallomaajoukkueelle tuttu paikka vuosien varrelta. Kuvassa Matti Oivanen (vas.), Antti Siltala ja Mikko Oivanen Hakametsässä Maailmanliigan ottelussa Yhdysvaltoja vastaan vuonna 2010. Kuva: Juha Tamminen

Julkaistu: 14.5. 18:43

Lentopallon EM-kisoja ei siirretä alkuperäiseltä paikaltaan eteenpäin koronaviruspandemian takia. Kansainvälinen lentopalloliitto kertoo verkkosivuillaan, että maanosien mestaruusturnaukset pitää pelata vuonna 2021 ja niille on varattuna kalenterista 19. elokuuta ja 19, syyskuuta välinen aika.

Miesten EM-kisojen yksi lohko pelataan Tampereella ja Suomi on automaattisesti kisaisäntänä mukana turnauksessa.

”Oli periaatteessa kaksi vaihtoehtoa. Joko alkuperäinen tai myöhempi. Nyt liitto linjasi noin. Pelataan sen mukaan”, sanoo lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Naisille alkuperäisessä suunnitelmassa pysyminen saattaa tarkoittaa sitä, että karsintoja muutetaan. Karsinnoissa pitäisi pelata kuusi peliä elo- ja syyskuussa, mutta koronaviruksen takia on mahdollista, että kyseistä karsinta-aikaa ei voida käyttää. Se jättäisi karsimisen tammikuuhun.

Aikaisempaan vaihtoehtoon päätyminen tarkoittaa miesten EM-kisoissa Tampereen osalta todennäköisesti sitä, että pelipaikka on Hakametsän jäähalli. Miesten EM-kisat pelataan 2.–19. syyskuuta.

”Täyttä varmuutta ei ole, mutta näyttää siltä, että areena ei ole valmis silloin. Lähtökohta on pelata Hakametsässä, joka on aiemmilta vuosilta tuttu kotisali meille”, Siika-aho sanoo.

Epävarmuudesta areenan alkusyksyksi 2021 ehtimiseen on aiemmin kertonut jääkiekon Liigassa pelaavan Ilveksen hallituksen puheenjohtaja Jyrki Seppä. Seppä sanoi huhtikuussa Aamulehdessä, että myös kiekkoseurat ovat valmistautuneet pelaamaan vielä jonkin aikaa syksystä 2021 Hakametsän jäähallissa.

Ensi kesästä on muodostumassa urheilun superkesä, kun sinne ovat siirtymässä esimerkiksi jalkapallon EM-kisat ja Tokion kesäolympialaiset. Lentopalloa pelataan myös Tokiossa.

”Totta kai olympialaiset saa valtavasti huomiota. Toivottavasti suomalaisilla urheilun ystävillä on paukkuja seurata paikan päällä. Edelliset kotikisat olivat 1993, eli aika harvinaista herkkua.”

Ennen EM-kisoja miesten lentopallomaajoukkueen kesän 2021 on tarkoitus koostua Euroopan liigan otteluista ja harjoituspeleistä. Koronavirustilanteen takia EM-kisojen yllä leijuu silti yhä epävarmuus. On ennenaikaista sanoa, voidaanko kesällä 2021 järjestää suuria yleisötapahtumia.

”Vaikea tulevaisuutta ennustaa. Tietysti, jos käy niin, että ei jostain syystä syksyllä 2021 voi pelata, on ihan mielenkiintoista nähdä, siirrettäisiinkö sitten eteenpäin. Aika aikaista vielä spekuloida”, Siika-aho sanoo.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat