Eva Wahlström julkaisi Instagramissa kuvaparin painolajien karuudesta: ”Sain kuulla olevani liian lihava maailmanmestariksi” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Nyrkkeily

Eva Wahlström julkaisi Instagramissa kuvaparin painolajien karuudesta: ”Sain kuulla olevani liian lihava maailmanmestariksi”

Wahlström sanoo olleensa nälkäinen ja uupunut, koska söi niin vähän.

Eva Wahlström kuvattuna maaliskuussa työhuoneellaan Helsingissä.

Julkaistu: 17.5. 21:00, Päivitetty 18.5. 17:12

Nyrkkeilyuransa tänä vuonna lopettanut Eva Wahlström julkaisi sunnuntai-iltana Instagramissa kuvaparin, jonka yhteydessä hän kertoi painosarjalajien arjesta.

Wahlström, 39, kertoo olevansa toisessa kuvassa lähellä kilpailupainoa ja toisessa nykyisessä painossaan. Hän kertoo olleensa vasta 16-vuotias, kun häneltä mitattiin ensimmäistä kertaa rasvaprosentti.

”Se oli silloin 13%, eli todella matala naiselle. Silloinen valmentaja kutsui minua silti pulskaksi. Kaksi vuotta myöhemmin lukema oli tippunut kahdella prosentilla. Sain pitkin vuosia kuitenkin kuulla olevani mm. läskiperse, syöttöporsas ja liian lihava maailmanmestariksi”, Wahlström kirjoittaa.

Wahlström sanoo olleensa nälkäinen ja uupunut, koska söi niin vähän. Hän arvioi laihduttaneensa vuosien aikana yhteensä satoja kiloja.

Hän myöntää, että painoluokkalajeissa painolla on iso merkitys, mutta kritisoi sitä, että valmentajat pitävät rasvaprosenttia mittarina siitä, kuinka kovasti nyrkkeilijä haluaa huipulle.

”Se on myös keino hallita ja jopa alistaa urheilijaa. Painon nousu nähdään periksi antamisena.”

Wahlström muistuttaa kirjoituksessaan, että riittävä ja terveellinen ravinto takaa nuoren kasvun ja palautumisen.

”Mun silmissä hyvin voiva, palautunut, energinen luova ja elämännälkäinen urheilija korkeammalla rasvaprosentilla on paljon vaarallisempi kuin nälkiintynyt huippuunsa kiristynyt urheilija”, Wahlström päättää kirjoituksensa.

Wahlström kertoi urastaan laajasti maaliskuussa Helsingin Sanomiin kirjoittamassaan Nyrkkeilijän testamentissa.

Paini|Raju tarina Mikael Lindgrenin painonpudotuksesta Atlantan olympialaisissa: ”Ei tästä tule mitään, tuo mieshän kuolee”

Kisadieetti aiheuttaa suuria muutoksia fitnessurheilijan kehossa: ”Huippu-urheilu ei ikinä ole terveellistä”

Nyrkkeilijä kertoi painonpudotusrääkin armottomuudesta: vesi syljettiin pois suun huuhtomisen jälkeen ja saunassa hikoiltiin muovipuku päällä

Kiira Korven itsekseen tekemä painonpudotus kauhistuttaa asiantuntijaa – ”Joskus tärkeämpää on pohtia ennemminkin kehon koostumusta kuin painoa”

Näin Jouko Salomäestä tehtiin olympiavoittaja: suolla lyijyliivit niskaan, bunkkerissa painittiin pää hämäräksi

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat